Hlavní obsah

Havel je po zranění zpátky. Jsem na novém začátku, pozici v týmu si musím znovu vybojovat, uvědomuje si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni si v letní přípravě utrhl achilovku a deset měsíců se léčil, ale teď už je obránce plzeňských fotbalistů Milan Havel zpátky na ligových trávnících. V zápase na Slovácku (1:1) nastoupil podruhé v jarní části nejvyšší soutěže v základní sestavě Viktorie a po přestávce dokonce převzal od střídaného Lukáše Kalvacha kapitánskou pásku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský obránce Milan Havel se po zranění vrátil na ligové trávníky.

Článek

„Prožil jsem si mimořádně těžké období a jsem šťastný, že už je za mnou. Překonat mi ho pomohli moji nejbližší. Teď už se cítím dobře a jsem vděčný za každý start za Viktorku. Je mi ale jasné, že stojím na novém začátku. Pozici, jakou jsem měl v týmu před zraněním, si musím vybojovat znovu. Věřím, že se budu neustále zlepšovat,“ svěřil se devětadvacetiletý dvojnásobný reprezentant.

Nedělní zápas v Uherském Hradišti byl podle Havla pro Plzeňské hodně náročný. „Tak je to tady skoro vždycky. Slovácko má skvělé mužstvo a bylo pro nás těžkým soupeřem, přestože se mu poslední dobou příliš výsledkově nevede,“ tvrdil Havel.

Fotbalisté Viktorie vedli díky Metsokově trefě krátce před poločasem. „Škoda penalty, z níž domácí ve druhé půli vyrovnali. Byli po změně stran aktivnější, avšak my jsme zase měli v závěru nějaké gólovky. Nerozhodný výsledek je asi zasloužený,“ mínil.

Chladné počasí Havlovi nevadilo. „Zima byla asi divákům, nám na hřišti ne. Nepříjemné ovšem bylo, že hodně foukalo a míč se občas ve větru zastavil. Já osobně mám ale takové sychravé počasí rád. Dobře se v něm dýchá,“ prozradil.

Oproti základní sestavě Plzně, která v odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy statečně odolávala v Itálii Fiorentině a vypadla až v prodloužení, udělal trenér Miroslav Koubek na Slovácku hned osm změn. „Chtěli jsme rozložit síly, vždyť už ve středu nás čeká semifinále MOL Cupu se Zlínem. Na začátku utkání byly změny trochu znát, ale pak si to postupně sedlo. Trénujeme spolu a tvoříme skvělou partu, takže to nebyl žádný velký problém,“ byl si Havel jistý.

Na Moravu zamířili fotbalisté Plzně letecky hned po čtvrtečním duelu Konferenční ligy ve Florencii. Na cestách tak byli šest dní. „Nám to vyhovovalo, aspoň jsme si odpočali od dětí. Možná vadilo manželkám, že jsme nebyli dlouho doma,“ vtipkoval. „Jsme profesionálové, přijali jsme to normálně. Je to naše práce. Pomohlo nám to pošetřit síly,“ dodal už s vážnou tváří.

Protože v domácí ligové soutěži mají fotbalisté Viktorie už takřka jistotu, že skončí třetí, upínají se v závěru sezony především k vyvrcholení Českého poháru. „Nyní je pro nás klíčové středeční utkání se Zlínem. A pak nás snad čeká ještě jeden důležitější zápas,“ věří Havel ve výhru a postup do finále MOL Cupu, v němž by měli Plzeňští proti Spartě znovu výhodu domácího prostředí.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.