Hlavní obsah

Slovácko nespekuluje, z jaké příčky vstoupí do nadstavby. Stoper Kadlec se už nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už počtvrté za sebou v nejvyšší domácí soutěži s Plzní neprohráli. Fotbalisté Slovácka sice inkasovali v utkání se čtvrtfinalistou Konferenční ligy navzdory solidnímu vstupu do zápasu jako první, ale čtvrt hodiny před koncem z penalty vyrovnali a za remízu 1:1 získali na jaře před svými fandy na pátý pokus premiérový bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán Slovácka Vlastimil Daníček se raduje z proměněné penalty a vyrovnání na 1:1.

Článek

„Gól jsme dostali před pauzou zase kvůli naší chybě a následnému nedůrazu,“ posteskl si kouč Slovácka Martin Svědík. „O přestávce jsem hráče v kabině nabádal, že musíme zvýšit agresivitu a tlak do plzeňské branky. Stalo se, a vyústěním byl pokutový kop, z něhož jsme srovnali. Pak mohla obě mužstva rozhodnout. Gól už nepadl, a já jsem za plichtu rád,“ tvrdil.

Uvědomoval si, že Plzeňští nenastoupili kvůli náročnému programu se všemi oporami. Už ve středu je totiž čeká semifinále MOL Cupu se Zlínem.

„Ani nám se ovšem ztráty nevyhnuly. Máme na marodce stopera Kadlece, který už po operaci achilovky nestihne ani závěr sezony. Počítat jsme nemohli ani s dalšími marody Doskim, Trávníkem, Reinberkem a Ciciliou. Asi bychom to měli proti kompletní Plzni těžší, avšak my na ni umíme zahrát. Kupříkladu pro Milana Petrželu jsou to pokaždé mimořádně důležité duely. Dokáže vyburcovat i ostatní,“ připomněl Svědík jeho plzeňskou minulost.

Před týdnem se hradišťský trenér dohodl s vedením klubu, že po této sezoně ve Slovácku po téměř šesti letech skončí. „Po tomto oznámení máme obrovskou motivaci zpříjemnit kouči poslední týdny dobrými výsledky. Konečně jsme doma vybojovali aspoň bodík,“ netajil radost kapitán Vlastimil Daníček, který se ujal penalty a bezpečně z ní skóroval. Proměnil devatenáctou z devatenácti desítek, které dosud v první lize zahrával.

Bral to jako zadostiučinění, protože při vedoucí trefě plzeňského Metsoka nešťastně tečoval balon do sítě. „Nebýt toho, brankář Fryšták by zřejmě střelu chytil. Jsem rád, že jsem chybu napravil,“ těšilo ho. „Podali jsme asi nejlepší výkon na jaře,“ mínil Daníček.

Díky remíze s Plzní uhájili fotbalisté Slovácka jedno kolo před rozdělením ligových týmů do nadstavbových skupin šestou příčku, která však nebude na konci sezony znamenat právo účasti v evropských pohárech. Naopak z prostřední skupiny o sedmé až desáté místo šance na Evropu existuje.

„Nespekulujeme, v neděli budeme chtít v Českých Budějovicích vyhrát,“ má jasno Daníček. V podobném duchu hovoří i Svědík. „Umístění po základní části pro nás není zásadní. Vůbec o tom nepřemýšlíme. Zaobíráme se především sami sebou a našimi výkony. Pro nás je teď každý bod dobrý. A pokud se máme dostat do poháru, může se to podařit ze skupiny o titul zrovna tak jako z té prostřední,“ přemítal.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.