Hlavní obsah

Havlík z otočky levačkou rozhodl. Když už dám gól, většinou se líbí, usmívá se záložník Slovácka

Ve vyrovnaném zápase Olomouc nakonec přetlačili. Fotbalisté Slovácka zdolali v ligovém duelu blízkého soka 1:0 díky Havlíkově povedené střele po změně stran a upevnili si čtvrté místo v tabulce nejvyšší soutěže. „Se Sigmou už je to taková klasika. V utkání bylo málo šancí, avšak hodně osobních soubojů. Nám se nakonec povedlo vstřelit vítězný gól, a tak jsme hrozně rádi," usmívá se šťastný autor rozdílové branky Marek Havlík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Střelec rozhodující branky Marek Havlík ze Slovácka.

Článek

Svojí vydařenou trefou z otočky nadchl hradišťské fanoušky. „Góly nedávám příliš často, ale když už mi to tam spadne, tak se to divákům většinou líbí. Moc jsem se ani nedíval, kde stojí olomoucký brankář. Levačkou jsem se snažil mířit na zadní tyč. Zapadlo mi to tam úplně stejně jako na předzápasovém tréninku," libuje si záložník Slovácka.

Havlík připustil, že pravou nohu má o dost slabší. „Ani si nepamatuju, kdy jsem naposledy skóroval pravačkou. Ale pracuju na tom, abych ji vylepšil," prozradil. Pochválil mladičkého gólmana Jiřího Borka, který musel už ve 25. minutě vystřídat zraněného Fryštáka. Při svém ligovém debutu udržel čisté konto. „Jirka to zvládl velmi dobře," má radost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Kryštof Daněk z Olomouce a Marek Havlík ze Slovácka.

Slovácko se po matném vstupu do jara postupně zlepšuje. „Najeli jsme na nějakou vlnu zápasů bez prohry v lize i v domácím poháru. Kéž by nám to vydrželo co nejdéle," přeje si Havlík, jemuž na konci sezony vyprší v hradišťském klubu smlouva. „O případném prodloužení se jedná, pracuje na tom můj agent pan Nehoda," tvrdí.

Na lavičce Slovácka měl v duelu s Olomoucí hlavní slovo obvyklý asistent Josef Mucha, protože hlavní kouč Svědík musel kvůli čtyřem žlutým kartám na tribunu. „Jsme moc rádi, že jsme těžké střetnutí zvládli. Zvítězili jsme díky zlepšenému výkonu ve druhé půli, kdy jsme hru zjednodušili a dostali se do většího počtu nadějných akcí. Moc nám pomohl střídající Cicilia, který dokázal vpředu udržet míč. A nakonec jsme vstřelili i kýženou vítěznou branku. Mára Havlík to krásně zatočil k tyči. Trefil se excelentně," těší Muchu.

Také on kvituje s povděkem, že teprve devatenáctiletý Borek při premiérovém startu v první lize neinkasoval. „Debut se mu povedl. Fryštáka trápí problémy s třísly a nebude zřejmě k dispozici ani za týden v zápase s Karvinou. Existuje ovšem naděje, že už budeme moct využít uzdravujícího se Nguyena," uvedl Mucha na adresu zraněné brankářské jedničky Slovácka.

Reklama

Související témata: