Hlavní obsah

Slovácko se Spartou znají termín finále domácího poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během soboty budou v ligovém zápřahu, oba pohároví soupeři však už znají také důležitý termín. Fotbalová asociace ČR oznámila, že finále MOL Cupu se uskuteční ve středu 4. května s výkopem v 19:00. Slovácko se utká s pražskou Spartou na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti. Přímý přenos finále bude vysílat ČT sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka a Bořek Dočkal ze Sparty Praha.

Článek

Sparťané si finále zahrají podvanácté v samostatné české pohárové historii. Cesta svěřenců Pavla Vrby do finále vedla přes Líšeň, Teplice, Slavii a Jablonec. Hned ve třech zápasech Pražané udrželi čisté konto.

Slovácko se mezi dva nejlepší celky ročníku probojovalo teprve potřetí. Svěřenci Martina Svědíka prošli do finále přes Zbuzany, Karvinou, Olomouc a Hradec Králové. O postupech do čtvrtfinále a semifinále pak rozhodli až po základní hrací době.

Oba soupeři se v samostatném českém poháru dosud nepotkali. Sparta má přesto svému soupeři co vracet - v posledním ligovém měření sil totiž z Uherského Hradiště odjížděla s vysokou porážkou 0:4.

Slovácko se ve finále představilo naposledy v roce 2005, kdy podlehlo nejtěsnějším možným rozdílem Teplicím. „Finále mám v živé paměti. Tehdy jsem na něm v Olomouci byl a měl jsem husí kůži z atmosféry, která tam panovala. Vlastně víc než fotbal mě zajímalo, co se dělo na tribunách," uvedl pro klubový web kapitán Slovácka Vlastimil Daníček, který chce se svými spoluhráči zabojovat o zisk první klubové pohárové trofeje.

Reklama