Hlavní obsah

Další odvolaný kouč v lize! Hejdušek v Karviné skončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Porážka v 8. kole Fortuna ligy se stala osudnou už pro druhého trenéra. Po Jozefu Weberovi, který skončil v Hradci Králové, si po domácí porážce 0:1 s Teplicemi kufry balí také karvinský Tomáš Hejdušek. Tým převzal stávající realizační tým v čele s Ľubomírem Luhovým, nového trenéra v Karviné hledají.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

U fotbalistů Karviné skončil trenér Tomáš Hejdušek.

Článek

Nabízí se například právě exhradecký kouč Weber, jenž s Karvinou v roce 2016 poprvé postoupil do nejvyšší soutěže a jehož mají fandové ligového nováčka ve velké oblibě. V zákulisí padlo také jméno Romana Westa, který nedávno skončil v Třinci a o němž v Karviné už v minulosti uvažovali. Alternativou by mohl být také bývalý trenér Baníku a současný lodivod třetiligového Hlučína Ondřej Smetana.

„Důvodem odvolání trenéra jsou pouhé čtyři body v tabulce a patnácté místo v tabulce. Nový trenér je aktuálně ve stadiu řešení, tréninkovým procesem byli pověřeni asistenti v čele Ľubomírem Luhovým,“ uvedl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Slezané se pod Hejduškovým vedením před touto sezonou po ročním pauze vrátili do nejvyšší soutěže a návrat to byl zdařilý. V prvním kole Karvinští doma deklasovali Zlín 4:1 a dobrá nálada by se v tu chvíli ze stadionu v místní části Ráj dala vyvážet.

Už další kola ale vrátila fotbalisty z nejvýchodnějšího prvoligového města zpátky na zem. Přišly nezdary v Olomouci (1:3), doma s Mladou Boleslaví (1:2), v Pardubicích (1:2), remíza na vlastním stadionu s Jabloncem (1:1), porážka na Spartě (1:3), na Slavii (1:5), v MOL Cupu v Uničově (0:1) a také s Teplicemi po reprezentační přestávce.

„Svoji pozici vnímám pořád stejně, žádný tlak si na sebe nepřipouštím,“ říkal po posledním ligovém kole Hejdušek. „Není příjemné, když na vás lidi křičí. Na druhou stranu, lidi chodí na góly a my je nedáváme. V žádném případě se nehroutím, život jde dál,“ pokračoval.

Od pondělí už Hejdušek trenérem Karviné není. „Je to tak, v našem fotbale to tak prostě chodí. Ale nechci být negativní. Dalo mi to spoustu zkušeností, zážitků. Skvělý loňský rok, postup, vstup do první ligy. Škoda že jsme na to úvodní vítězství v dalších zápasech už nenavázali,“ uvedl Hejdušek.

Nad tím, co udělal špatně, ještě neměl čas moc přemýšlet. „Je to čerstvé, ale asi jsem doplatil na individuální chyby, ale měli jsme i smůlu a limitovala nás i zranění některých hráčů. Bohužel jsme přestali dávat góly. Jak v posledním zápase, tak v MOL Cupu v Uničově. Ale nebudu se vymlouvat, tak to ve fotbale chodí,“ řekl Hejdušek, jenž v Karviné skončil po roce a čtvrt.

Do Karviné přišel 44letý trenér před začátkem minulé sezony z ostravského Baníku. Odkoučoval 43 soutěžních zápasů s bilancí 21 výher, 6 remíz a 16 porážek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.