Hlavní obsah

Hloupé mužstvo dostalo výprask. Někteří hrají o angažmá, varuje Horňák po dalším trapasu Sparty

Plzeň

Jeden krok vpřed, dva zpátky. Tak nějak poskakuje fotbalová Sparta v průběhu celé sezony. Když už se na chvíli zdá, že je mužstvo v pohodě, zase dostane pořádnou facku. Poslední jednoznačné lekce od Slavie a Viktorie ukazují, že na domácí špičku mladý a křehký tým prostě nestačí. Středeční porážka 0:4 v Plzni je navíc pro Spartu nejvyšší v samostatné lize. „Zápas nám hrubě nevyšel,“ netají dočasný hlavní trenér Michal Horňák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Horňák vyšel jako hlavní trenér Sparty poprvé naprázdno.

Článek
Fotogalerie

Jak rozeberete nejhorší porážku Sparty v české lize?

Nehráli jsme dobře. Hned od prvního gólu jsme měli hlavu dole. V sestavě byly dvě změny. Jedna byla bohužel vynucená, zranil se Drchal. Pokud jde o druhou, chtěli jsme zase vidět v zápasové praxi mladého Plechatého. Možná to mělo také vliv na výkon, rozhodně jsme však neprohráli jeho vinou.

Mužstvo má jisté třetí místo a už nemá moc o co hrát. Nepodepsala se pod porážku ztráta motivace?

Já doufám, že ne. Někteří přece hrají o angažmá. Bylo však vidět, že soupeř má motivaci větší a výsledkově nás přejel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Hořava (vpředu) z Plzně zasáhl hlavou míč, který mířil do sparťanské sítě, a kopačkou i obličej sparťanského brankáře Milana Heči.

Říkáte, že některým hráčům jde o budoucnost. O poločase jste hned dvakrát střídal. Znamená to, že někteří hráči ukázali, že na Spartu nemají?

Hlavně jsme museli udělat nějaké změny. Zahustel měl zdravotní potíže a Kangu jsme nasadili, protože jsme chtěli víc podržet míč a ofenzivu.

Úvodní gól jste znovu inkasovali ze standardky. Čím si dlouhodobou slabinu vysvětlujete?

Na jaře jsme zase tak moc gólů ze standardek nedostávali. Hráčům pořád říkám, že góly ze standardek dostává jen hloupé mužstvo. Standardka se musí ubránit.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Hořava (vlevo) slaví první branku Plzně. Vpravo je Alexandru Chipciu ze Sparty.

Nedávno vás rozebrala Slavia, teď Plzeň. Co jasné porážky se špičkovými týmy ligy vypovídají o vašem mužstvu?

Měli jsme teď velice těžký program. Museli jsme zvládnout tři zápasy, abychom měli jistotu, že budeme hrát minimálně předkolo Evropské ligy. A zvládli jsme je velice dobře. Nemůžu si stěžovat, že bychom neměli na to hrát o čelo ligy. Zápas v Plzni nám hrubě nevyšel. Soupeř je o moc zkušenější než my. Máme mladé mužstvo a hráči si ještě často nevědí rady.

Reklama

Související témata: