Hlavní obsah

Hložek je zpátky! Na den přesně dva roky po prvním ligovém gólu

Praha

Dlouhé zranění zastavilo jeho rychle se rozvíjející kariéru. Osmnáctiletý fotbalový reprezentant Adam Hložek teď doufá, že magické datum mu znovu přinese štěstí. Sparťanský talent dal svůj první ligový gól 9. března 2019, když otevřel skóre duelu s Plzní (4:0). A na den přesně po dvou letech si v úterní dohrávce 21. kola proti Příbrami (také 4:0) sedl na lavičku a v 61. minutě vystřídal Kozáka. Pro Hložka důležitá událost, protože svému týmu chyběl od října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha a Olivier Kingue z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Ligu si zahrál naposledy 3. října proti Jablonci (2:1), jemuž dal gól a na druhý přihrál Julišovi.

Pak přišla černá chvilka. Před zápasem Evropské ligy na hřišti AC Milán se Adama Hložek zranil a laboroval s únavovou zlomeninou zánártní kůstky.

„Už jsem s tím měl zkušenost na pravé noze, teď na levé. Bylo to těžké. Jel jsem na Moravu a zavřel se tam na 14 dní. Postupem času to bylo lepší a lepší, museli mi pomáhat kamarádi, rodina, přítelkyně," vylíčil během února, jak krušné chvíle na podzim překonával.

„Těžké období. Ale myslím, že teď už jsem se z toho nějak dostal. Věřím, že to bude lepší a lepší. Zranění k fotbalu patří, a tak jsem to i bral. Myslím, že se vrátím ještě silnější," vyhlásil a pracoval na návratu.

Sparta nechtěla nic uspěchat, svůj klenot si v tichosti chystala na správnou chvíli.

Připravený byl už před karanténou

„Měl jsem nastoupit už v prvním termínu utkání s Příbramí. Pak ho posunul covid a karanténa, což mi vlastně pomohlo. abych se ještě víc natrénoval," řekl Hložek v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Nejlepším fotbalovým starším dorostencem byl opět zvolen Adam HložekVideo: FAČR

Bude mu samozřejmě chvíli trvat, než se dostane zpátky do formy. „Bavili jsme se před zápasem s trenérem, kolik minut bych zvládl. Je pravda, že na hřišti jsem byl hodně zafoukaný, kondice a natrénovanost mi ještě chybí. Zdravotně se cítím dobře, fyzička zatím není ideální. Těšil jsem se hodně a odpočítával každý den. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli," usmívá se.

Je otázkou, jakou porci Hložek zvládne v sobotu v mnohem těžším duelu s Plzní. Vedle stopera Vitíka se totiž vykartoval také Krejčí starší, takže bude třeba obsadit křídlo jiným hráčem.

„Adam může hrát na více postech. Všichni víme, že je spíš hrotový. V ofenzivě je každopádně klíčový, je mu jedno, jestli hraje na hrotu nebo z křídla. Ukáže svou kvalitu kdekoliv. Budeme ho chtít v příštích zápasech využít mnohem víc," těší se trenér Pavel Vrba na klíčovou posilu pro další průběh sezony.

Reklama

Související témata: