Hlavní obsah

Hložek na cestě do Bundesligy? Mohl by nahradit norského kanonýra Haalanda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borussia Dortmund bude mít během letního přestupového období nemalé starosti. Německý celek s největší pravděpodobností bude muset hledat ofenzivní náhradu za svého nejlepšího střelce Erlinga Haalanda, který má namířeno do Manchesteru City, mezi hlavní kandidáty Borussie se přitom zařadil i český talent Adam Hložek. Přijde letenský celek o svou největší hvězdu?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty oslavuje gól na 3:1 během utkání 29. kola Fortuna ligy.

Článek

Přestup norského kanonýra Erlinga Haalanda je podle posledních zpráv na spadnutí. Ofenzivní hvězda Borussie Dortmund si po sezoně sbalí kufry a vydá se do Anglie, konkrétně do Manchesteru City, kde je pro ni připravena pětiletá smlouva s týdenním příjmem 500 000 liber, tedy cca 15 milionů korun. Vestfálský celek to bude mít při shánění adekvátní náhrady hodně složité.

Manažeři Dortmundu proto nahodili lasa směrem do různých koutů Evropy, včetně České republiky, kde budí pozornost talentovaný Adam Hložek. Devatenáctiletý forvard pražské Sparty se v letošní sezóně dohromady jedenáctkrát zapsal do střeleckých statistik. Právě díky kvalitním výkonům v nízkém věku se dokonce dostal na seznam letních přestupových cílů bundesligového mužstva.

Hložek má hrát blíž k bráně, Sparta mu to vzala, myslí si Václav Němeček v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Adam Hložek je žádaným hráčem. Jedná se o hrotového útočníka, kterého lze využít i jako podhrotového hráče. V Česku překonal několik rekordů a opakovaně je spojován s velkokluby," zní na stránkách německého deníku Bild, který zároveň uvádí, že český reprezentant má vážného konkurenta.

Společnost na seznamu vytyčených cílů pro letní přestupové období Borussie Dortmund mu dělá francouzský klenot Hugo Ekitike, který navzdory různým zdravotním problémům nastřílel devět branek v jednadvaceti ligových duelech. Forvard francouzské Remeše navíc přidal tři asistence, díky čemuž se dostal i do pozornosti bohatých týmů z Premier League.

Odchod francouzské hvězdy, která má smlouvu až do roku 2024, očekává i prezident klubu Jean-Pierre Caillot. „Byla by to ztráta času, kdyby u nás zůstal. V zimě jsme za něj odmítli nabídku ve výši 35 milionů eur. To je hodně peněz pro klub, jakým je ten náš. Jeho odchod je vysoce pravděpodobný," předpovídá prezident klubu.

Hložek vs. Elanga. Srovnání dvou talentů v pořadu Přímák.Video: Dominik Hejbal

Také Hložek bude mít po skončení letošní sezony stále platnou smlouvu. Před letošním ročníkem podepsal s letenským týmem kontrakt až do roku 2024, přesto se zdá být jeho odchod nevyhnutelným řešením. Jeho kroky směrem z Letné předpovídají jak odborníci, tak fanoušci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články