Hlavní obsah

Hložek je výjimečný, Dočkal strašně důležitý, chválí Vrba rekordmana i kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během krátké doby na sebe narazí hned třikrát. Ještě v nadstavbě a také ve finále domácího poháru. Fotbalistům pražské Sparty každopádně první příležitost k odplatě za krutý podzimní debakl v Uherském Hradišti vyšla. Zdolali Slovácko 3:1 a kolo před koncem základní části se drží Slavii a Plzni na dohled. „Hodně atraktivní zápas. Obě mužstva myslela hlavně na útok. Kdyby skončil 6:6, nikdo by se asi nedivil. My jsme byli šťastnější, stále jsme ve hře,“ těší trenéra Pavla Vrbu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha a Bořek Dočkal oslavují gól na 3:1 během utkání s FC Slovácko.

Článek
Fotogalerie

Oslavy se mají ctít. Reprezentant Adam Hložek hrál výjimečný zápas. Jako nejmladší hráč v historii české ligy stihl sto ligových startů a mužstvo mu popřálo cennou výhrou.

„Klobouk dolů před ním. Určitě mohl dát víc gólů, taky mi na víc branek přihrát... Ale je to borec. Vzor nás všech, jsem za něj strašně rád. Doufám, že mu to půjde takhle dál," líčí pro klubovou televizi Ladislav Krejčí mladší.

Hložka čeká 100. start v lize v 19 letech. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

A co na Hložkův rekord říká Pavel Vrba? „Že na něj byli všichni trenéři hodní, když ho stavěli a má sto startů... Ne, teď vážně. Ukazuje to na jeho výjimečnost. Je to hráč, kterých u nás moc není," usmívá se letenský kouč.

„On to hlavně v zápasech také potvrzuje. Trenéři ho stavěli proto, že ho stavět chtěli. Věříme mu, že je schopen mužstvu pomoct. Je to hráč, na kterém i v tomto věku stavíme a který je pro Spartu strašně důležitý," kvituje Vrba.

Cenu pro nejlepšího hráče zápasu si ovšem odnesl kapitán Bořek Dočkal. Byl u všech tří gólů. Jeden dal sám, u dalších měl první a druhou asistenci.

„Je trochu vidět, že Bořek má roky. Představovali bychom si, aby byl v některých věcech rychlejší, myslím běžecky, ne s přihrávkou a myšlením. Ale ve finální fázi je pro nás strašně důležitý, statistiky jsou jasné, patří s Hložkem k nejlepším hráčům co se týká ofenzivy," hodnotí Vrba pro O2 TV Sport.

Problémy musel tentokrát řešit v defenzivě. Jen pár hodin před výkopem přišel ze zdravotních důvodů o oba krajní obránce Höjera a Wiesnera. Jejich místa zaplnili záložníci Sáček a Krejčí starší. Wiesner je přitom železný muž Sparty, jako jediný až dosud zasáhl do všech ligových zápasů v sezoně.

„Vždycky je důležitá souhra čtyř obránců. Když spolu hrají dvacet nebo třicet kol, je to určitě vidět. Můžou se zabezpečovat úplně naslepo. My jsme tam měli dva hráče, kteří na postech nahrazovali hráče, kteří normálně na daných pozicích hrají," předesílá bývalý trenér české reprezentace.

„Krejda i Sak nahrazovali fotbalisty, kteří nebyli zdravotně v pořádku a nemohli nastoupit. Vsadili jsme na ně proto, že mají velké útočné schopnosti dopředu a budou nás v útočné fázi podporovat. V defenzivě najdeme věci, které měli dělat lépe. Na druhou stranu nám v tvořivosti hodně pomáhali," vysvětluje Vrba.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.