Hlavní obsah

Hložek prokletí nezlomil. V Plzni se nikdy netrefil, navíc přes něj šly dva góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plonkový lídr, plonkový celý tým. V případě fotbalové Sparty a jejího marného pachtění v Plzni se souvislost znovu potvrdila. Adam Hložek se chystá na velký přestup do zahraničí, takže v neděli odpoledne měl na dlouhá léta nejspíš poslední pokus, aby na trávníku Viktorie poprvé v kariéře skóroval. Neuspěl, navíc při porážce 0:3 byl u obou gólů inkasovaných ze standardních situací.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda s kapitánskou páskou Viktorie Plzeň střílí gól na 3:0, sparťan Adam Hložek skryt za ním přišel pozdě...

Článek
Fotogalerie

Právě Viktorce dal první ligový gól v životě, na domácím trávníku pak ještě dva další. V Plzni ovšem i Adam Hložek ztrácí své kouzlo. Jeden z pádných důvodů, proč ani po jedenácti letech dlouhé čekání Sparty na výhru ve Štruncových sadech nekončí.

„Určitě pro nás může být motivace, že hodně z nás v Plzni ještě nevyhrálo. Nemáme co ztratit, pojedeme tam určitě vyhrát," nechal se nejmladší ligový stovkař v historii české ligy slyšet v rozhovoru pro klubovou televizi.

Nejen týmovou, motivaci měl také svou vlastní.

Tři Hložkovy trefy proti Viktorii
9.3.201924. koloSparta - Plzeň 4:0
V osmém ligovém zápase v kariéře vstřelil svůj vůbec první gól v soutěži, v 10. minutě jím otevřel skóre.
12.5.202123. koloSparta - Plzeň 3:1
Hosté dlouho vedli, v 61. minutě však vyrovnal a zahájil velký obrat.
13.2.202221. koloSparta - Plzeň 2:2
Viktoriáni už sahali po třech bodech, v čase 90.+1 však Hložek při hře vabank po Karabcově rohu stanovil dělbu bodů.

„Mám rád zápasy na Letné, když se hraje proti Plzni. V nich jsem dal tři góly. V Plzni se mi to ještě nepovedlo, takže to budu chtít určitě přerušit. A pomoct týmu gólem," sliboval.

Předsevzetí ovšem nesplnil. Do žádné šance se nedostal, Sparta vyslala jedinou střelu mezi tři Staňkovy tyče.

Hložek navíc nezvládl ani defenzivní úkoly při bránění Kalvachových standardek. Hlavičkující Beauguel se při prvním gólu po rohu odpoutal právě od Hložka, stejně jako dorážející Hejda po přímém kopu při třetí brance.

„Bráníme trochu jinak, největší hlavičkáři jsme v zónové obraně a máme na starosti prostor. Bohužel po dobře kopnutém rohu jsme nebyli dostatečně důrazní, prostor byl volný a David je výborný hlavičkář," popsal stoper Dávid Hancko pro O2 TV Sport.

Proč právě Hložek měl na starosti nejnebezpečnější hlavičkáře soupeře?

„Bylo to tak rozděleno. Adam je velmi slušný hlavičkář. Samozřejmě to řešíme i na základě výšky. Hráčům také věříme, že jsou schopni si s tím poradit," uvedl trenér Pavel Vrba.

„Probírali jsme jejich standardky před zápasem. Věděli jsme, že je mají nebezpečné. Řekli jsme si, že musíme být důslední, odvracet je a dělat jich co nejméně. Jenže dvakrát z nich inkasujeme, jednou ještě z brejku. Pak už jsme nebyli dopředu nebezpeční," kroutí hlavou Hancko.

„Přitom jsem cítil, že ze začátku jsme byli silní s míčem, takže bychom mohli mít kontrolu nad zápasem. Tohle nás ale srazilo... Pokud chceme vyhrávat zápasy s tabulkovými sousedy, nemůžeme inkasovat ze standardek, protože nás to usadí," dodává slovenský reprezentant.

Sparta v Plzni definitivně ztratila poslední zbytky teoretických nadějí na titul. Dvě kola před koncem má jistotu, že v lize skončí až třetí.

Reklama