Hlavní obsah

Tragédie, láteří Čvančara. Ani Vrba nemá pro další výbuch Sparty vysvětlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další výjezd do Plzně dopadl tradičně. Fotbalisté pražské Sparty podlehli Viktorii 0:3 a přišli i o teoretickou šanci na mistrovský titul. Dvě kola před koncem sezony ztrácejí na první místo devět bodů. Prodloužili tak zoufalou sérii, kterou ve Štruncových sadech mají. Naposledy tam vyhráli v srpnu 2011, v následujících třinácti zápasech v Plzni uhráli jen dvě remízy a utrpěli jedenáct porážek při skóre 25:7 pro Viktorii...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba a trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek po utkání nadstavby v Plzni.

Článek

Zarážející rozhodně je, jak odevzdaně Letenští v konfrontaci s nažhaveným a zodpovědným lídrem tabulky celé utkání vystupovali. „Nedokážu si vysvětlit, proč jsme odehráli tak špatný zápas," krčí rameny trenér Pavel Vrba.

„Když dostal Bucha červenou kartu, věřil jsem, že ještě můžeme zabrat. Místo toho jsme brzy dostali třetí gól, prostě tragédie. Všichni pak viděli, jak zápas dopadl," líčí frustraci letenské kabiny útočník Tomáš Čvančara.

Přesilovka Sparty trvala půlhodinku, než druhou žlutou inkasoval Krejčí mladší. Právě v početní výhodě ovšem nejvíc vyniklo, jak moc mužstvo z Letné za soupeřem zaostává.

„Plzeň nás přejela v nasazení," nezastírá mladý stoper Martin Vitík.

„Plzeň byla výrazně lepší v osobních soubojích, důrazu, standardkách, ve všem nás převyšovala. Zaslouženě vedla 3:0, což bylo rozhodující," přidává se také Vrba.

Došlo k docela zvláštní situaci. Část fanoušků Sparty porážku přijme, protože v bitvě o titul uškodila Slavii. Sešívaní tentokrát drželi palce rivalovi, aby Viktorii zastavil. Marně. „My hrajeme za Spartu, ne za Plzeň, ani za Slavii," nepřipouští si takové spojitosti Vrba, který má na svém kontě hned tři tituly s Viktorií.

Spartě ve středu odpadlo finále poháru na Slovácku. Kouč nebere odložení jako problém. „V žádném případě. Ano, čekáte na zápas, který se nehraje. Ale vůbec nejde o důvod, že jsme teď hráli velmi špatně. Plzeň nás jednoznačně převyšovala," říká Vrba.

Teď jde o to, jak jeho tým sezonu dohraje. „Už dříve se nám něco nepovedlo, vždy jsme se z toho dostali. Věřím, že se připravíme na finále a zvedneme se," doufá Čvančara.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice