Hlavní obsah

Sparta - Žižkov 3:1Hložek zahájil vítězný obrat, v přípravě se trefil také Zahustel. Olomouc porazila Zlín

Praha
Aktualizováno

Měl být touto dobou buď s reprezentačním áčkem, nebo na EURO s Lvíčaty. Adam Hložek však po dlouhém zranění musí dohánět herní i fyzické manko, a tak musel vzít za vděk přátelským zápasem s Viktorií Žižkov. Fotbalisté pražské Sparty v něm od první minuty prohrávali, právě velký talent ovšem svým vyrovnáním zahájil obrat. Favorit nakonec druholigového soupeře porazil 3:1, po dlouhé době se v rudém dresu trefil také Ondřej Zahustel. Olomouc porazila Zlín 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha.

Článek

Když se Viktoria hned v první minutě ujala vedení zásluhou Farida Nabijeva, Letenští si určitě vzpomněli na poslední vzájemný zápas. Loni v září v modelovém přípravném utkání vyplňujícím reprezentační přestávku podlehli Žižkovu 1:3, nestačil jim ani gól novopečeného reprezentanta Adama Hložka.

Odveta se Spartě na Strahově povedla. Právě Hložek vyrovnal, po změně stran se prosadili Ondřej Zahustel a Filip Souček z penalty.

Zahustel je po návratu z hostování stále v kádru, nominaci k soutěžním zápasům ovšem nedostává.

Možná největší událostí přípravy byla 71. minuta, kdy se na hřišti objevil Filip Panák. Odbyl si totiž premiéru za áčko. Na Letnou přestoupil už v únoru 2019 z Karviné. Kvůli opakované operaci kolena ale zatím stihl jen pět startů za béčko.

Olomouc porazila Zlín 2:1. O obě branky Sigmy se postaral Mihálik, za Ševce skóroval Potočný. Hanáci tak vyhráli i druhý přípravný zápas, ve čtvrtek zdolali druholigový Prostějov 3:2.

„Cílem zápasu bylo, aby hráči měli zatížení i v týdnu, kdy je reprezentační přestávka. Stejně jako včera, i dnes jsme vyzkoušeli několik mladých hráčů z dorostu a béčka," líčí na klubovém webu Radoslav Látal, trenér Olomouce.

„Myslím, že utkání splnilo účel. Jsme také rádi, že se nikdo nezranil. O víkendu dostanou hráči volno a od pondělí už se plně začneme věnovat přípravě na ligové utkání s Pardubicemi," avizuje kouč.

Karviná, kterou ve středu převzal staronový trenér Jozef Weber, porazila poslední tým polské ligy Podbeskidzie 1:0. Jediný gól vstřelil v 16. minutě Bartošák.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Viktoria Žižkov 3:1 (1:1)
Branky: 36. Hložek, 61. Zahustel, 81. Souček z pen. - 1. Nabijev.
Sparta: Kotek - Vindheim (60. Zahustel), Souček, Lischka (71. Panák), Polidar - Wiesner (60. Dudl), Sáček (71. Šilhart), Trávník (71. Okeke), Dočkal (60. Sejk), Plavšič (60. Frýdek) - Hložek (60. Novotný). Trenér: Vrba.
Fastav Zlín - Sigma Olomouc 1:2 (1:1)
Branky: 7. Poznar - 15. a 73. z pen. Mihalík.
Zlín: Dostál (60. Rakovan) - Fantiš (46. Cedidla), Buchta (46. Hlinka), Simerský (60. Kolář), Procházka (46. Matejov) - Dramé (60. Hrdlička), Janetzký (60. Martínez), Vraštil, Čanturišvili (60. Číž) - Potočný (60. Tkáč), Poznar (74. Janetzký). Trenér: Páník.
Olomouc: Macík - Sladký (60. Hapal), Hubník, Beneš, Zmrzlý - Mihalík (82. Uriča), Breite, Houska (87. Sklenář), Šíp - Chytil (60. Piňa), Yunis (82. Fiala). Trenér: Radoslav Látal.
Podbeskidzie Bielsko-Biala - Karviná 0:1 (0:1)
Branka: 16. Bartošák.

Reklama