Hlavní obsah

Hoďte tam zpátečku, liga zadarmo není pro všechny! Internet si střílí z (ne)postupu Dukly

Tým fotbalistů Opavy je kvůli nákaze koronavirem jednoho z členů kádru ve čtrnáctidenní karanténě. LFA kvůli tomu předčasně ukončila první ligu. V příštím ročníku nejvyšší české soutěže se tak nepředstaví Dukla Praha. Vzhledem k tomu, že z první ligy nikdo kvůli nekompletnosti soutěže nesestoupí, na pražský celek mezi elitou místo nezbylo. Na sociální síti Twitter už o nastalé situaci koluje hned několik vtípků.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči pražské Dukly (zleva) Jiří Piroch, Marek Fábry a Josef Jakab z Dukly se radují z gólu. Nakonec jim ale zbyly jen oči pro pláč.

Článek

Dukla Praha nedávno na Twitter umístila video, ve kterém se v nadsázce loučila s Národní fotbalovou ligou. Ve světle čtvrtečních událostí je nyní jisté, že rozlučka to byla poněkud předčasná.

Toho si je vědom i správce účtu druholigového brněnského klubu SK Líšeň. Ten na profil moravského celku nahrál stejné video jako Dukla, jeho časovou osu ale otočil pozpátku. „Hoďte tam zpátečku! Liga zadarmo holt není pro všechny," napsal k tomu a následně ještě přidal i pohyblivý obrázek z populárního seriálu Simpsonovi.

Pražský celek měl prvoligovou příslušnost téměř na dosah. Na Julisce se ale teď musejí smířit s krutou ránou osudu. I oni ale současnou situaci na Twitteru komentují s humorem.

"Pro mě je to opravdu velké překvapení. Nakaženému hráči přeji brzké uzdravení. Tímto zůstává FK Dukla Praha s největší pravděpodobností ve druhé lize, další komentář je asi zbytečný. Mám pouze obavy o příští soutěžní ročník, bude to jeden velký zmatek," reagoval na sociální síti výkonný a sportovní ředitel Dukly Pavel Vandas ještě předtím, než LFA sezonu definitivně ukončila.

Pro nemalou část veřejnosti dění na české fotbalové scéně není překvapivé, jak dokazuje například i tweet od řeporyjského starosty Pavla Novotného a dalších.

Reklama