Hlavní obsah

Hoftycha po vysoké prohře v Ďolíčku vyvolávali fanoušci soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los byl k Mladé Boleslavi v posledních týdnech hodně krutý. Po remízách s favority z Plzně a Slavie čekalo svěřence Pavla Hoftycha utkání v Ďolíčku, kde jim rozjetí Bohemians připravili kruté vystřízlivění v podobě porážky 0:4. Ta znamenala pád na desáté místo Fortuna ligy, Boleslav má navíc shodný počet bodů jako jedenáctý Liberec. Malou útěchou pro 55letého trenéra mohla být tak alespoň reakce do zelenobílé oděných tribun, které nezapomněly na jeho klokaní minulost a po utkání skandovaly jeho jméno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych.

Článek

„Děkuji jim za to. I když kdybychom vyhráli, asi by mě nevyvolávali," pravil s nádechem nadsázky Hoftych.

Jak hodnotíte průběh utkání?

Věděli jsme, že nás čeká těžký, soubojový zápas. Ještě k tomu se soupeřem, který má fazonu a vepředu střelecky potentní hráče. Například Matoušek v Liberci, kde jsem ho měl, nedal gól z ničeho. Teď mu to tam naopak padá ze všeho. Bohemians vyhráli zaslouženě, jen až moc vysokým rozdílem, tomu hra neodpovídala.

V čem byl rozdíl oproti podzimnímu zápasu? Doma jste Bohemians naopak přestříleli vy, zvítězili jste 4:3.

Tam jsme měli naopak my trošku více štěstí. Mareček, který moc často neskóruje, tehdy dal dvě branky. Bohemians navíc v tu dobu nebyli tak daleko, jako teď. Momentálně jsou jednoduše silnější než na podzim.

Zkušený Marek Matějovský překvapivě nenastoupil ani na minutu. Proč?

Nehrál, protože jsme očekávali soubojové utkání. V poločase jsme s ním řešili, jestli má cenu jej poslat do hry. Jeho přínos by ale moc velký nebyl, hrálo se hodně ve vzduchu, balon nebyl tolik na zemi.

Kotel domácích na konci vyvolával vaše jméno. Jak to vnímáte?

Je to od nich hezké, děkuji jim za to. Máme spolu dlouhodobější vztah. Kdybychom vyhráli, asi by mě nevyvolávali, ale i tak mě to těší. Prohráli jsme těžce, ale Bohemians si letos jedou svůj příběh. Fanoušci a lidi, co tu dlouho dělají fotbal, si to zaslouží. Jen je škoda, že jsme jim pouze dělali sparing.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují před hlavní tribunou v Ďolíčku gól vstřelený do sítě Mladé Boleslavi-

Byl pro vás zlomovým momentem první inkasovaný gól? Úvodní dějství bylo jinak vyrovnané...

První ani ne, na ten se dalo reagovat. Daleko důležitější byl ten druhý, Kovařík to nádherně trefil do šibenice. Dostal tím soupeře do absolutní pohody, bylo to navíc pod kotlem, takže fanoušci hráče vtáhli do děje. To také znám moc dobře. My se pak snažili něco ještě změnit, ale bez úspěchu.

Po remíze se Slavií přišlo mírné vystřízlivění. Může to být tím, že vám více sedí soupeři, kteří hrají více po zemi, jako právě sešívaní?

To nevím, tady v Ďolíčku se vždy hraje těžko. Při srovnávání nás a Bohemians je hlavním rozdílem produktivita. Oni pětkrát vystřelili na branku a dali z toho čtyři góly. My naopak máme ve spoustě zápasů pět až šest šancí a nedáme nic, jako například před dvěma týdny proti Plzni.

Reklama