Hlavní obsah

Chtěli ho vystřídat. Pak ale kanón zn. Kovařík parádně nasměroval Bohemians k vítězství. Poháry by byly fantastické, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Levačka ze zlata. Jen zlomek ligových fotbalistů má ve své silnější noze takový drahokam, jako Jan Kovařík. Čtyřnásobný mistr české nejvyšší soutěže předvedl svoji dominantu i v domácím utkání Bohemians s Mladou Boleslaví. Po hodině hry napřáhl z rohu vápna a vymetl pavučinky v brance soupeře dělovkou, kterou by nedokázali zkrotit ani naprosté gólmanské špičky. „Každý fotbalista pozná, když ta střela sedne. Pak jsem jen sledoval let míče a vychutnal si ten pocit,“ popisoval klíčový okamžik ostřílený matador. Kovařík svoji výstavní trefou na 2:0 definitivně zlomil odpor soupeře, a nakonec společně se spoluhráči slavil vysoké, čtyřbrankové vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v Ďolíčku.Fotbalisté Bohemians slaví gól.

Článek

Háček? 34letý fotbalista už v okamžiku, kdy se nádherně prosadil, vůbec nemusel na hřišti být. „Trošku si vychutnám realizační tým. Přesvědčovali mě, ať Kovaříka vystřídám. Já odpověděl, že umí být u klíčových věcí. A než jsem to dořekl, tak tam byla šibenice, takže kluci sklopili hlavy. Někdo prostě musí mít vždycky pravdu," s úsměvem vyprávěl kouč Jaroslav Veselý. „Tohle jsem nevěděl, trenér mi to říkal až po zápase. Udělal dobře," culil se Kovařík.

Za třešničku na dortu pak lze označit fakt, že Kovařík se trefil pod kotlem příznivců Bohemians, takže spustil opravdu bouřlivé oslavy. Celkově to pro něj byla teprve druhá branka v sezoně a první v Ďolíčku. „Zas tolik gólů nedávám, takže je ani tolik neslavím. Byl to ale fajn pocit. Jsme hlavně rádi, že se můžeme trošku zavděčit fanouškům po podzimu, kdy jsme doma moc bodů neudělali," připomněl halvbek klokanů první polovinu sezony, kdy Bohemians před vlastními fanoušky zvítězili jen jednou proti Zlínu (3:2). Pokud tedy nepočítáme tříbodový zisk z utkání proti Pardubicím, pro které tehdy sloužil Ďolíček jako domácí azyl.

Zelenobílí tak po loňských bojích o udržení dále pokračují v obdivuhodné jízdě, vítězstvím si upevnili čtvrtou pozici v tabulce. „Minulou sezonu jsme hráli baráž, což nás psychicky posílilo," domnívá se Kovařík. Bohemians ale od sedmého Hradce Králové dělí tři kola před koncem již osm bodů, takže účast v šestičlenné skupině o titul by se dala považovat za takřka jistou. Nepošilhává tak bývalý hráč Plzně, jenž si na západě Čech zahrál i věhlasnou Ligu mistrů, po předkolech evropských pohárů?

„Bylo by to fantastické, ale dokud nebudeme v šestce, nemá cenu se o tom bavit. Teď musíme upevnit naši pozici a dostat se tam, Uvidíme, co pak přinesou závěrečná kola," pohlédl do budoucnosti Kovařík.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články