Hlavní obsah

Horejš lituje neproměněné tutovky: Bodovat ve Zlíně jsme si ale nezasloužili

Zlín

Čtyři zápasy v řadě v nejvyšší soutěži neprohráli a před týdnem dokázali remizovat s mistrovskou Slavií. Ve Zlíně však fotbalisté Českých Budějovic narazili, ševcům podlehli po nevýrazném výkonu 0:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Českých Budějovic David Horejš.

Článek

„Do utkání jsme vstoupili dobře. Úvodních deset minut patřilo jednoznačně nám. Jenže Van Buren zahodil tutovku," lituje kouč Dynama David Horejš, podle něhož to bylo střetnutí o prvním gólu. „Před poločasem ho vstřelili Zlíňané, kteří měli postupně navrch. Byli agresivnější a vyhrávali většinu osobních soubojů. Prokázali větší vůli po vítězství. Zvítězili zaslouženě," uznal.

Odpor jeho mužstva definitivně zlomila druhá branka domácích čtvrt hodiny po pauze. „To byl klíčový moment. Oba góly jsme sice obdrželi po smolných tečích, avšak ty byly důsledkem našich chyb. Tentokrát jsme nepodali takový výkon, který by stačil na body," mrzí Horejše.

Jeho týmu příliš nepomohly ani příchody střídajících ofenzivních borců Basseyho a Michala Škody. „S nimi na hřišti jsme si sice vynutili ke konci tlak, ale žádné další větší šance jsme si bohužel nevypracovali. Dopředu nám to tentokrát příliš nešlo a skřípalo nám to i v obraně. Po plichtě se Slavií jsem čekal víc," připustil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hellebrand je kmenovým fotbalistou Slavie a v Českých Budějovicích hostuje.

Značné zklamání netajil ani budějovický záložník Patrik Hellebrand, který patřil k nejlepším hráčům Dynama. Za Zlín v minulosti nastoupil k premiérovému duelu v první lize, a tak měl proti Fastavu velkou motivaci. „Zápasy ve Zlíně a v sousedním Uherském Hradišti, kde jsem taky působil, jsou pro mě speciální. Štve mě ale, že se mi v nich nedaří bodovat, i když se pokaždé snažím nechat na hřišti úplně všechno. Utkání se Zlíňany se nám bohužel nepovedlo. Za týden proti Boleslavi musíme mnohé zlepšit," plánuje.

Čtvrt hodiny před koncem ho nevybíravě fauloval zlínský Reiter, který nejprve viděl žlutou kartu, avšak po zhlédnutí situace u videa ho sudí Radina vyloučil. „Cítil jsem, že mi dal šlapáka na lýtko. Netuším, zda to bylo na červenou," přemítá Hellebrand.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Rudolf Reiter ze Zlína.

V širším kádru Fastavu figuruje jeho mladší bratr Jan. „Komu fandil táta? To nevím, raději jsem se ho neptal," usmívá se starší Patrik, který je kmenovým fotbalistou Slavie a v Českých Budějovicích hostuje. „Jsem v Dynamu spokojený, moc se mi tady líbí," tvrdí.

Reklama