Hlavní obsah

Horváth k prohře Plzně: Někdy je lepší dostat bůra, aby si mužstvo uvědomilo, že všechno není ideální

Varování před vstupem do 2. předkola Ligy mistrů (20. a 26. července s HJK Helsinky nebo RFS Riga). Fotbalová Plzeň nestačila v pátek na rakouském soustředění na belgický prvoligový St. Truiden, v kombinované sestavě mu podlehla 1:3.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně během přípravného utkání se St.Truiden.

Článek

Westendorf (od našeho zpravodaje) - „Nastoupili noví kluci nebo ti, kteří se vrátili z hostování. Nicméně soupeř využil tři standardky, což se nám nestalo v průběhu celé uplynulé sezony," řekl po utkání asistent trenéra Pavel Horváth.

Prohráli jste poprvé od ledna. Je tato facka pro tým dobrá, aby si uvědomil, že není neporazitelný?

Někdy je lepší dostat bůra, aby si mužstvo uvědomilo, že všechno není ideální. Protože v zápasech, kdy se vyhrává, taky není všechno ideální, ale úplně to tam nehledáte. Tohle se po utkání se Str. Truidenem říct nedá.

Porážka byla zasloužená.

V sestavě bylo hodně změn, možná proto jsme nezvládli standardky. Druhá půle byla po prostřídání o dost lepší. Dali jsme gól, měli jsme další nadějné situace. Ale pochopitelně, spokojeni být nemůžeme. Soupeř hrál tříobráncový systém dobře, my jsme byli v první půli všude pozdě, spíš jsme bojovali sami se sebou.

Nejiskřilo se příliš?

St. Truiden měl takové dva hráče... No, jak to říct. Někdy je zkrátka potřeba koukat, do jakého souboje jít nebo nejít. Hrozilo zranění. Zaplaťpánbůh se nic nikomu nestalo.

Ukázalo se, že hra Plzně stojí a padá se sehraností základní jedenáctky?

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně během přípravného utkání se St.Truiden.

Tyto zápasy jsou k tomu, aby noví hráči nebo ti, co jsou na hraně základní sestavy, dostali šanci. Kluci spolu takhle hráli poprvé, v některých situacích vázla souhra. Soupeř měl navíc tři nadstandardní Japonce, v čele s Kagawou.

Borec, který prošel Dortmundem a Manchesterem United, vám pěkně zatápěl.

Měli jsme trošku problém ve středu hřiště, zkušený Kagawa naše díry využíval. Hlavně on udával ráz hry soupeře.

Šlo o nejtěžší test v přípravě?

Nejtěžší byl v tom, že nám dal tři góly. Ale zajímaví soupeři byli i další. Botosani i Slovan Bratislava. Byl to rozhodně dobrý test před pohárovými předkoly. Ukázal nám, jak na tom někteří hráči jsou, s kým můžeme počítat.

Premiéru si odbyla čerstvá posila, útočník Dědič z Třince. Co od něj očekáváte?

Je to podobný typ jako Tomáš Chorý. Tyto hráče hodně využíváme. Hledali jsme takového. Teď se bavíme o jeho pozici, o jeho roli. Má za sebou už nějaké zkušenosti, není to vykulený dvacetiletý kluk.

Reklama

Související témata: