Hlavní obsah

Prohra po půl roce. Plzeň dostala v Rakousku facku

Po deštivých dnech se nad Westendorfem rozsvítilo slunce, fotbalová Plzeň ale v páteční druhé přípravě na herním kempu v Rakousku nezářila. Se St. Truidenem prohrála 1:3, soupeř navíc neproměnil v závěru penaltu.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně během přípravného utkání se St.Truiden.

Článek

Westendorf (od našeho zpravodaje) - Úřadující ligoví šampioni, kteří se v tyrolských Alpách chystají na 2. předkolo Ligy mistrů (20. a 26. července proti lepšímu z dvojice HJK Helsinky/RFS Riga), dostali od devátého týmu uplynulé sezony belgické ligy nepříjemnou facku.

Pro Viktorii jde o první porážku po půl roce, naposledy padla v lednu v přátelském utkání s Mladou Boleslaví. Pátečnímu výpadku přitom nic nenasvědčovalo, v předchozích přípravných zápasech dostala pouhý jeden gól, navíc z pokutového kopu.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně během přípravného utkání se St.Truiden.

Poločas hrůzy Plzně začal chybou po rohovém kopu, kterou devátý tým uplynulé sezony belgické ligy potrestal úvodní brankou. Viktoriáni, kteří nastoupili v kombinované sestavě, se prakticky nedostali do šestnáctky St. Truidenu, v jehož dresu jim motal hlavy známý Japonec Kagawa, který prošel Borussií Dortmund a Manchesterem United.

Do přestávky inkasovali ještě dvakrát. Góly měly společného jmenovatele: nedůslednost. Do druhého poločasu udělal kouč Michal Bílek sedm změn, dění na perfektním trávníku se však dlouho neměnilo. Až čtvrthodiny před koncem se trefil střídající Mihálik. Následně St. Truiden neproměnil penaltu.

Závěrečné minuty pátečního utkání odehrál stoper Kaša, který se vrátil poprvé od dubnového zranění kolene. Do utkání zasáhla také čerstvá posila Viktorie, útočník Dědič, který přišel z Třince.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně během přípravného utkání se St.Truiden.

Generálku na novou sezonu odehrají viktoriáni v úterý v Kufsteinu proti Besiktasi Istanbul, poté se z rakouského soustředění vracejí domů.

Přípravné fotbalové utkání ve Westendorfu (Rakousko):
Viktoria Plzeň - St. Truiden 1:3 (0:3)
Branky: 72. Mihálik - 18. a 45. Al-Dakhil, 43. Hajaši.
Sestava Plzně:
I. poločas: Jedlička - Holík, Čihák, Hejda, Havel - Ndiaye, Kalvach - Pilař, Sýkora, Cadu - Kliment.
II. poločas: Tvrdoň - Řezník, Čihák (74. Kaša), Pernica, Holík - Qose, Bucha - Pilař (59. Mihálik), Sýkora (74. Dedič), Mosquera - Trusa. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: