Hlavní obsah

Host ze Slavie hodinu ničil Spartu, favorita usměrnil Dočkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derby před týdnem prohráli, z dohrávky v Jablonci si pak odvezli jen bod. Fotbalisté Sparty znovu ztratili reálnou naději na zisk titulu. V neděli se jim postavil do cesty ideální soupeř, předposlední Pardubice. Letenští je po velké lopotě zdolali 3:1 a přiblížili se na šest bodů druhé Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Minčev ze Sparty Praha a brankář Pardubic Jakub Markovič před třetím gólem Sparty.

Článek
Fotogalerie

Tradici dodrželi. Letenští na jaře v lize ještě ani jednou neskórovali v prvním poločase. Body pak honí až na poslední chvíli.

„V poslední době si uvědomujeme, že hlavním soupeřem jsme si my sami. Pokud dokážeme sami sebe porazit, tak dokážeme porážet i ostatní tak, jak budeme chtít," trefně líčí pro O2 TV Sport atmosféru v týmu Ladislav Krejčí mladší.

Oba týmy vsadily na nové brankáře. Sparta vůbec poprvé v ligové sezoně na zkušeného Milana Heču. Východočeši pak nasadili mladého Jakuba Markoviče, poprvé od derby s Hradcem Králové v půlce září. Právě host ze Slavie byl plnou hodinu mužem zápasu. Svými zákroky deptal už tak nalomené sebevědomí Sparty. Inkasoval od Krejčího mladšího paradoxně až nedlouho poté, co na druhé straně Kostka z první tutovky Pardubic trefil tyč. Úvodní gól byl pro výsledek zápasu určující.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Martin Minčev střílí gól proti Pardubicím na 2:0.

„Markovič hlavně v prvním poločase podal klidný výkon. Na to, jak je mladý, ho musím pochválit," hodnotí trenér Jiří Krejčí.

Vyznamenat se musel i Heča, hlavičkujícímu Černému zmařil takřka jisté vyrovnání. Nakonec od něj inkasoval až v nastavení snižující branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Milan Heča chytá hlavičku Pavla Černého z Pardubic.

„Podobně jako na podzim mohl vzájemný zápas skončit asi tak 7:3... Neproměnili jsme několik brejkových situací, proto byl závěr napínavější, než musel být. Ale jsem rád, že jsme vyhráli," oddechl si sparťanský trenér Pavel Vrba, že jeho tým povinné body získal.

Zahozené šance nakonec favorita nemusejí mrzet. I díky povedenému dvojnásobnému střídání v 56. minutě. „Dočkal je velice zkušený, potřebujeme hráče, který ve finální fázi dokáže mužstvo uklidnit. Pomohl nám, stejně jako Haraslín, který před prvním gólem přesně splnil, proč na hřiště přišel," poukazuje Vrba.

Reklama

Související témata: