Hlavní obsah

Hotovo! Kúdela opustil Slavii, míří za slavným koučem a velkými penězi. Potká se s rivalem z Plzně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Opora zadních řad a jeden ze strůjců úspěšné éry Slavie končí jak v řadách českého vicemistra, tak s českou ligou a míří za exotikou. Reprezentační obránce Ondřej Kúdela bude nyní hájit barvy indonéského klubu Persija Jakarta, kde si má přijít na velmi lukrativní angažmá. Informaci potvrdily oficiální stránky Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie proměňuje nařízenou penaltu proti Plzni. S českou ligou se nyní loučí.

Článek

"Ondřej Kúdela po čtyřech a půl letech v sešívaném dresu odchází do indonéské Jakarty. Děkujeme za všechno, legendo!" píše web Slavie.

35letému zadákovi v Edenu vypršela smlouva a nová už nepřišla. Bez práce však nezůstane, protože v kapse už má podepsanou tříletou smlouvu v jihoasijském klubu, který mimochodem vede slavný německý kouč a bývalý reprezentant Thomas Doll. Ten v minulosti vedl třeba Hamburk nebo Dortmund.

"Ondřej může mít pozitivní vliv na defenzivu našeho týmu. Je pevný v obraně, výborný v rozehrávce, má dobrou mentalitu a je velkým profesionálem. S českou reprezentací hraje Ligu národů, takže naši mladí hráči se od něj mohou hodně naučit," uvedl pro klubový web bývalý trenér Hamburku nebo Dortmundu, který převzal Persiji teprve před pár dny.

Osminásobný český reprezentant Kúdela si vyzkouší druhé zahraniční angažmá, v roce 2014 hostoval z Mladé Boleslavi v kazašském celku Ordabasy Šymkent. "Mluvil jsem s Ondřejem před dvěma týdny. Byl stejně nadšený jako já, Pasquale Rocco (asistent trenéra) a Jan Klíma. Začít něco nového v Asii je výzvou pro nás všechny, navíc Persija je klub s velkou historií. Říkal jsem Ondřejovi, že jsou tady úžasní fanoušci," dodal Doll.

Pikantní je, že by se mohl v klubu potkat se svým rivalem z Plzně, francouzským útočníkem Jeanem-Davidem Beaguelem, jenž po svém konci ve Viktorii údajně rovněž nabídku z Jakarty dostal.

Kúdela má ve své sbírce stříbro z mistrovství světa do dvaceti let, ale jeho kariéra se vlastně pořádně rozzářila až s příchodem do Slavie, kam si ho přivedl kouč Jindřich Trpišovský z Liberce.

V červenobílém dresu následně slavil tři mistrovské tituly, tři triumfy v poháru a zahrál si také Ligu mistrů či dvakrát čtvrtfinále Evropské ligy. Za Slavii odehrál 140 zápasů.

Do povědomí i nefotbalové veřejnosti se zapsal především svojí kontroverzi s hráčem Glasgow Rangers Glenem Kamarou, jehož měl podle tvrzení skotské strany český fotbalista rasisticky urazit. Byť nebyl předložen veřejnosti žádný jasný důkaz, vyfasoval Kúdela desetizápasový trest, kvůli němuž přišel o start na EURO.

Foto: @sportCT, Twitter

Kamara s Kúdelou během odvety osmifinále Evropské ligy.

Kúdela je aktuálně s reprezentačním týmem v Portugalsku, kde bude celek kouče Jaroslava Šilhavého hrát zápas Ligy národů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice