Hlavní obsah

Beauguel mluvil ve Francii o titulu v Česku: V Plzni mu nabízeli i manželku, on chce ale jít za penězi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenácti góly dotáhl Plzeň k nečekanému mistrovskému titulu, stal se nejlepším střelcem, cizincem i útočníkem ligy, přesto se francouzský forvard Jean-David Beaguel s Viktorií po grandiózních oslavách prvenství rozloučil. Těší se na nová fotbalové dobrodružství mimo Českou republiku. K setrvání v Plzni se přemluvit už nenechal, byť si s Viktorií mohl zahrát evropské poháry a dokonce zabojovat o Ligu mistrů. V rozhovoru pro francouzský server footmercato.net přiznal, že ve zbytku kariéry by se chtěl především finančně zajistit.

Od šéfa klubu Šádka dostal na náměstí novou nabídku. Jean-David Beauguel se ale přemluvit nenechalVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jednoznačně prožívám nejlepší období svého života. Mám za sebou nejlepší sezonu a jsem volný, můžu teď podepsat, kde budu chtít. Stal jsem se nejlepším střelcem, cizincem i útočníkem. Těžko to mohlo dopadnout lépe," pochvaloval si svůj počin.

Přitom na západě Čech nezažíval vždy dobré časy. Míval i problémy se vůbec vejít do sestavy. Nicméně pod koučem Michalem Bílkem získal důvěru a stal se jednou z hlavních hvězd Viktorie.

Šampaňské? Dnes jen pivo! sliboval Jean-David BeauguelVideo: O2 TV Sport

„I když jsem v některých zápasech nebyl tak dobrý, současný kouč mě hned nevyměnil a dál mi věřil. A já jsem mu to vracel. Cítil jsem se být pro výsledky klíčovým hráčem, z čehož jsem měl velikou radost," přiznává v rozhovoru.

Přitom během zimní přípravy se zranil, což před blížícím se koncem smlouvy pro něj nevěstilo nic dobrého.

„Objevovali se dokonce drby, že už nechci za Plzeň hrát. Zmeškal jsem pár přípravných zápasů, chtěl jsem si dát čas, abych byl fit na ligové zápasy. Říkal jsem svému agentovi, že chci (s řešením příštího angažmá) počkat až na konec sezony. Hrát naplno a uvidí se, co bude dál," vykládal.

„Chtěl jsem to v Plzni zakončit v dobrém. I fanoušci, kteří mě dříve nemuseli, mě najednou milovali. Jen chlap mi při mistrovské jízdě autobusem městem dokonce řekl: Zůstaň. Dám ti i svoji manželku, když budeš chtít. Hlavně u nás zůstaň. (smích). To měl dostalo, rozbrečel jsem se. Dostával jsem spousty zpráv. I fanoušci Slavie a Sparty psali, že jim budu chybět," popisuje šílenství, jaké kolem jeho osoby propuklo.

Plzeňské veselí už je nicméně minulostí. Teď už se musí rodák ze Štrasburku rozhodovat, kam povedou jeho kroky dál.

„Teď si užívám dovolenou. S agentem se musíme rozhodnout. Už začíná jednat. Do nějakého velkoklubu už se asi nedostanu, ale rád bych našel něco finančně zajímavého, co by bylo zároveň sportovní výzvou. Je mi už třicet a nemám za sebou kariéru ve francouzské lize s velkým platem. Nebojím se říct, že teď preferuji především finanční aspekt. Protože teď si nemůžu říct, že bych byl po konci kariéry zajištěný. Mojí prioritou je hrát ještě čtyři pět let a našetřit co nejvíce peněz," zmínil své cíle.

Nespoléhá se ale jen na fotbal. Jeden mimofotbalový byznys už rozjetý má.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň během mistrovských oslav.

„Mám vlastní investiční společnost v Ženevě, kterou jsem rozjel s kamarádem Princem Guanem (bývalým spoluhráčem z Waalwijku). Spolupracujeme s jedním z největších fondů v New Yorku, takže nám to jde dobře. Ještě nevím, co z toho bude, ale tenhle projekt by mě mohl po kariéře bavit. uvidíme," řekl Beauguel s tím, že se nebrání ani případné trenérské práci.

Reklama

Související témata: