Hlavní obsah

Hráčem října se v lize stal Souček, mezi trenéry vyhrál Svědík

Praha

Hráčem měsíce v první fotbalové lize za říjen se stal slávistický záložník Tomáš Souček. Nejlepším trenérem zvolili fanoušci a vybraní novináři kouče Slovácka Martina Svědíka. Ligová fotbalová asociace informovala o výsledcích v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie

Článek

Souček předčil v hlasování českobudějovického útočníka Ivana Schranze a záložníka Slovácka Jana Kalabišku. Ve třech říjnových ligových zápasech odehrál plný počet minut a dal tři branky. Čtyřiadvacetiletý reprezentant rozhodl úvodním gólem o výhře Slavie v Jablonci 2:0, dvakrát se trefil proti Příbrami (3:1) a asistencí pomohl k vítězství 1:0 v Plzni. Červenobílí i díky tomu vedou tabulku už o 11 bodů.

Svědík dovedl Slovácko ve třech říjnových kolech k plnému počtu devíti bodů. Tým z Uherského Hradiště zdolal Liberec, Karvinou a Opavu a nečekaně figuruje na pátém místě tabulky. Pětačtyřicetiletý kouč předčil v hlasování českobudějovického Davida Horejše a slávistického Jindřicha Trpišovského.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Reklama

Související témata: