Hlavní obsah

Hráči pro bundesligu? V Česku jich má nejvíce Slavia, míní trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fortuna liga versus bundesliga = souboj dvou fotbalových světů. Prosadily by se tuzemské hvězdy v prestižní soutěži? Expert Jiří Saňák v pořadu Přímák na Sport.cz našel řadu adeptů, kterým by se v budoucnu mohly otevřít bundesligové brány. „Samozřejmě záleží, kde by ti kluci měli hrát. Není bundesliga jako bundesliga," usmívá se současný asistent kouče v Sigmě Olomouc. Hráče s ambicí působit v Německu našel v elitní trojce Fortuna ligy.

Kdo z Čechů má na bundesligu? Expert v pořadu Přímák vybíral v elitních klubechVideo: Sport.cz

 
Článek

Z kádru mistrovské Viktorie Plzeň vsadí na tutovku v podobě brankářské jedničky Jindřicha Staňka, na druhé místo zařadí možná trochu překvapivě stopera Václava Jemelku, jenž do západočeského klubu zamířil ze Sigmy Olomouc, kde ho vedl právě Saňák. „Hráli by tam určitě dobře," okomentuje viktoriánské duo. „Věřím i Lukáši Kalvachovi, ale ten by musel jít do mužstva, které hraje výstavbový fotbal," konstatuje.

Vyjmenovávat hráče Slavie, kterým by slušela německá nejvyšší soutěž, to by bylo na dlouhý seznam. „Takových hráčů je tam hodně. Samozřejmě záleží kde, není bundesliga jako bundesliga," upozorní kouč s tím, že konkurence v ambiciózních celcích Bayernu či Dortmundu je obrovská a šance dostat se právě tam je spíše menší.

Ivan Hašek vzpomíná na nejbizarnější angažmáVideo: Sport.cz

Řeč přišla i na Spartu, kde vidí Saňák potenciál v mladých hráčích jako jsou Kryštof Daněk a Adam Karabec. „Myslím, že i Honza Kuchta by tam měl svoje uplatnění," tvrdí kouč. „Máme spoustu kluků, kteří by tam mohli hrát, ale museli by mít taky trochu štěstí, aby je někdo viděl a chtěl je trenér."

Bývalý kouč Sparty Jiří Saňák v Přímáku otevřeně promluvil o spolupráci s Tomášem Rosickým.Video: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v Přímáku?

Reklama