Hlavní obsah

Hradec ani potřetí v sezoně s Baníkem neprohrál. Nejsem překvapený, pousmál se Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déle než měsíc už čeká Baník na ligovou výhru a čekat bude dál. Po domácí remíze 0:0 s Hradcem Králové, která byla už třetí v řadě, se jeho ztráta na čtvrté Slovácko dvě kola před koncem základní části fotbalové Fortuna ligy prohloubila na osm bodů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Adam Vlkanova z Hradce Králové, Gigli Ndefe z Ostravy.

Článek

„Nepodali jsme dobrý ani klidný výkon. To je třeba si říct a nelhat si. Chybělo tomu hodně, byť jsme se Buchtičem v prvním poločase a pak v závěru zápasu dostali do šancí," nebyl po týdnu znovu spokojený trenér Baníku Ondřej Smetana.

Nejblíže ke gólům měl v domácím dresu David Buchta, obě ale vyřešil špatně. „I když to z naší strany nebyl optimální výkon, měli jsme tři šance, z toho já dvě. Měli jsme z toho vytěžit více," litoval Buchta, jenž se do první gólovky dostal po výborné kolmici Kuzmanoviče. „Rozhlížel jsem se komu to dám, ale nikoho jsem neviděl, tak jsem to chtěl prostrčit okolo brankáře, ale už byl blízko, asi jsem měl rychleji střílet," mrzí Buchtu.

Při druhé šanci k němu na zadní tyči prolétl centr, který ale ofenzivní hráč Baníku z první netrefil ideálně a Patrika Vízka v brance Hradce ani neohrozil. „Možná jsem si měl míč zpracovat. Těžko říct, ale jednu šanci jsem měl určitě dát," ví Buchta.

Baník má i přes další bodovou ztrátu už zajištěnou účast ve skupině o titul, šestý Hradec tuhle jistotu ještě nemá, přestože už pět utkání neprohrál. Třikrát ale jen remizoval „Když jedete na Baník, tak jste rádi za každý bod. Nám se to povedlo a odjíždíme se vztyčenou hlavou. Hráli jsme dobře," mínil obránce Votroků Michal Leibl. „Vzadu jsme to odskákali, odbránili, Víza (brankář Patrik Vízek) nás tam podržel. Furt se držíme ve skupině o titul, bojujeme o první šestku," zdůrazňoval Leibl.

Východočeši s Baníkem neprohráli ani potřetí v sezoně. V lize s ním dvakrát remizoval (1:1 a 0:0), v poháru si z Ostravy odvezl postup do čtvrtfinále (2:1). „Činí nám to radost," smál se trenér Miroslav Koubek. „Mužstvu hodně věřím, udělalo velký pokrok a stále se zlepšuje. Moc z toho překvapený nejsem, pracujeme dobře. Máme slušný potenciál," dodal už vážněji.

„Tentokrát jsme ale měli ke třem bodům blíže než Baník. Až na závěrečných pár minut, kdy nás zatlačili, jsme byli nebezpečnější, fotbalovější a rychlejší. Myslím, že jsme soupeře přivedli do značného stadia nejistoty. Škoda jen, že jsme to někdy přehráli více, než bylo nutno, jindy chybělo trochu více důrazu," říkal Koubek.