Hlavní obsah

Hr. Králové - Č. Budějovice 5:1Hradec pokřtil nový stadion kanonádou. Budějovicím nadělil bůra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Vašulín 1 : 0
22. Horák 2 : 0
32. Krejčí 3 : 0
48. Hora 3 : 1
49. Kučera 4 : 1
59. Pilař (penalta) 5 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové ve 3. kole první ligy v premiéře na novém stadionu rozdrtili České Budějovice 5:1. Východočeši rozhodli třemi brankami mezi 19. a 32. minutou, kdy se prosadili Daniel Vašulín, premiérovou trefou v nejvyšší soutěži Daniel Horák a Ladislav Krejčí. První gól v lize si ve 48. minutě připsal i hostující Vojtěch Hora, ale hned za minutu odpověděl domácí Jakub Kučera a v 58. minutě uzavřel skóre z penalty Václav Pilař.

Foto: Jan Malý, Sport.cz

Ligová premiéra na novém stadionu Hradce Králové.

Článek

"Votroci" zvítězili poprvé v sezoně, navíc teprve podruhé v samostatné ligové historii dali v jednom ligovém utkání pět branek. Vyšším rozdílem vyhráli mezi elitou od rozdělení federace jen v červnu 1995, kdy rozdrtili Benešov 5:0.

Královéhradečtí v lize s Dynamem pošesté za sebou bodovali a navázali na dvě vítězství ze vzájemných duelů v minulé sezoně. Jihočeši i ve třetím kole prohráli a v ročníku inkasovali už 12 gólů. Kouč "Votroků" Jozef Weber si připsal triumf nad týmem, který ještě vloni na podzim trénoval.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Křest nového stadionu vyšel hradeckým fotbalistům na jedničku.

Liga se dnes do Hradce vrátila po více než šesti letech. V sezoně 2016/17 se hrálo ještě na starém Všesportovním stadionu, na jehož místě v městské části Malšovice nová aréna stojí. Východočeši od návratu mezi elitu měli v posledních dvou ročnících domácí azyl v Mladé Boleslavi.

Více než devět tisícovek diváků v zaplněném hledišti sledovalo celý zápas oboustranně ofenzivní fotbal. Už ve druhé minutě se ocitl sám před Bajzou nigerijský útočník Adediran, domácí gólman ale jeho pokus reflexivně vykopl. Na druhé straně dvakrát zahrozil Vašulín, ale pokaždé minul.

Vytáhlý útočník se dočkal až v 19. minutě chvíli poté, co Bajza skvěle zasáhl proti Osmančíkovi. Přetažený rohový kop vrátil na zadní tyči před bránu Heidenreich a Vašulín dotlačil míč do sítě. Svůj první gól v ročníku slavil před kompletně bílo-černými ochozy, jelikož domácí příznivci krátce předtím vytvořili na tribunách choreo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký Daniel Horák se raduje z gólu do sítě Českých Budějovic.

Vašulín navíc hned z další akce založil brejk, na jehož konci umístil Horák míč přesně ke vzdálenější tyči. Třiadvacetiletý levý bek dal ve čtvrtém ligovém zápase první branku. Drtivou pasáž završili domácí v 32. minutě, kdy Krejčí po Pilařově kolmici zakončil spolupráci bývalých reprezentantů třetí trefou. Někdejší záložník Sparty se v nejvyšší soutěži prosadil po více než dvou letech. Dynamo inkasovalo minimálně tři góly i ve třetím zápase sezony.

Za vytrvalého deště se i Jihočeši dostávali do šancí, v koncovce ale nebyli přesní. Dynamo se dočkalo až po změně stran. Střídající Hora po třech minutách na hrací ploše snížil tečovaným obstřelem, za kterým se domácí gólman jen ohlédl. Devatenáctiletý útočník dal svou první ligovou branku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové se radují v utkání proti Českým Budějovicím.

Hosté se ze snížení radovali jen několik sekund. Gabriel našel krátce po rozehrávce ve vápně Kučeru a ten vrátil domácím třígólové vedení. V 55. minutě navíc fauloval Osmančík ve vápně Pilaře a sám zkušený záložník si postavil míč na penaltový bod. Brankář Šípoš sice vystihl směr střely, Pilař přesto přidal ke dvěma asistencím i gól. V dresu svého mateřského klubu, do kterého se v létě vrátil po 12 letech, se prosadil poprvé od května 2011.

Až od stavu 5:1 se dění na trávníku zklidnilo a zápas ve skvělé divácké kulise se spíše dohrával. V závěru nastavení ještě dostal míč do sítě střídající Koubek, ale gól neplatil a "Votroci" tak těsně nedosáhli na své rekordní vítězství v samostatné lize.

Reklama