Hlavní obsah

Hradec prodloužil v Ďolíčku venkovní mizérii. První půle byla špatná, zlobil se kouč Weber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doma na novém stadionu kralují, oba zápasy jednoznačně ovládli. Jenže venku ztrácí fotbalisté Hradce Králové kuráž. Ve čtyřech utkáních získali jediný bod. Sérii nezlomili ani v Ďolíčku, kde klokanům podlehli 1:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obránce Antonín Křapka z Bohemians 1905 v souboji o míč v duelu s  FC Hradec Králové.

Článek

„Čtvrtý zápas venku, i když ve všech případech s těžkými soupeři, a jenom jeden bod. S tím nejsme vůbec spokojeni. Na Bohemce jsme prohráli naprosto zaslouženě. Hlavně v prvním poločase jsme podali špatný výkon. Bohemka nám ukázala, že s tímhle nemáme šanci. Hráli jsme pomalu, kombinace byla zdlouhavá, ztráceli jsme míče. Opticky jsme sice možná na balonu byli víc my, ale šance měli po našich chybách domácí,“ zlobil se trenér Josef Weber.

Jeho tým sice uhrál v úvodním kole bod v Plzni, poté ale prohrál na Slavii, v Ostravě i nyní na půdě Bohemians Praha. Přitom po přestávce vyrovnal Jakub Kučera, a vypadalo, že Votroci mohou pomýšlet na vítězství. Jenže je srazil do kolen druhý gól Kovaříka.

„Nevím, čím to je, že se nám venku nedaří. Říkáme si pokaždé, že chceme sérii zlomit, urvat body. Bohužel se nám to nedaří. Buď máme špatný vstup do utkání nebo si necháme dát góly v závěru, viz Ostrava. Dokážeme třeba i vyrovnat, jako na Bohemce, ale vzápětí inkasujeme a položíme se,“ litoval Kučera, který pohotově z jedné srovnal v Ďolíčku na 1:1.

Do druhého poločasu poslal Weber tři čerstvé hráče: Juliše, Šašinku a Harazima. Hradec se postupně dostal do hry, vyrovnal. Druhou branku ale přidat nedokázal. Naopak inkasoval podruhé od Kovaříka.

„Po změnách si to pět minut sedalo, domácí mohli rozhodnout z brejků. Potom jsme se ale zvedli, dali jsme vyrovnávací branku. Ve chvíli, kdy zápas byl nejvyrovnanější, jsme dostali druhý gól,“ zlobil se Weber.

Reklama