Hlavní obsah

Hráli jsme hrozně a zasloužili si prohrát, běduje Hložek po dramatu s Plzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodlali se náležitě vložit do bitvy o titul. Jenže opak byl pravdou, prakticky celý šlágr kopali hrob svým mistrovským ambicím. Fotbalisté pražské Sparty doma sehráli infarktový zápas s Plzní, která na Letnou přijela jako vedoucí tým ligy. Ještě dvacet minut před koncem Sparta prohrávala o dvě branky, ztrátu ale dokázala smazat. „Hráli jsme hrozně,“ nezastírá reprezentant Adam Hložek, který v nastavení při hře vabank vyrovnal na konečných 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vpředu Adam Karabec a Adam Hložek ze Sparty Praha po remíze 2:2 s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Postup přes Slavii v poháru byl výjimkou. Ligové jaro začala Sparta bodovými ztrátami. A stejně jako v Českých Budějovicích, také proti Plzni nakonec musela být za nuzný bod ráda...

„Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel prvních sedmdesát minut, musíme bod brát. Hráli jsme hrozně. Vůbec nechápu, co se dělo. Vzhledem k průběhu zlatý bod," říká na rovinu Adam Hložek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Mizérii a zoufalství po dobu dlouhých sedmdesáti minut si nedokáže vysvětlit.

„Vůbec nevím, co se stalo. Bylo to, jak kdyby... nevím... hráli jsme prostě hrozně. Posledních dvacet minut nás nakopl gól, bylo to úplně něco jiného. Kdybychom tak hráli celý zápas, měli bychom tři body, ale na to se nehraje," těžko hledá slova.

Viktoria byla na šlágr perfektně nachystaná. „Věděli jsme, že Plzeň bude zatažená a hrát na brejky. Vůbec jsme se nemohli dostat do hry, nevystřelili jsme na branku. To se nám nemůže stávat," kroutí Hložek hlavou.

Vyrovnal po Karabcově rohu, jinak ale Spartě standardky většinu zápasu nešly, ze dvou naopak inkasovala.

„Standardky trénujeme, věnujeme se jim. Ale aby z našeho přímáku byl jejich roh a gól, to se stávat nemůže," poukazuje na nevídanou kuriozitu, kdy Pešek při exekuci uklouzl, pak si v nouzi málem dal malou domů vlastní gól, ale soupeř tak jako tak podruhé skóroval.

Letenští už měli na Plzeň ztrácet sedm bodů, což by je odsouvalo z mistrovské bitvy. Teď mohou ještě doufat. Na Slavii s Plzní ztrácejí čtyři body.

„Remíza nám pořád dává nějakou naději... Ale po takovém výkonu jsme si zasloužili spíš prohrát," uzavírá Hložek.

Reklama

Související témata: