Hlavní obsah

Hrozil mi konec kariéry, přiznal Bořil. Odborník z Německa mu dal naději

Čtyři měsíce už absentuje a dalších minimálně šest až sedm měsíců do zápasu nenaskočí. Pro kapitána mistrovské Slavie Jana Bořila je ale nejdůležitější naděje, že se k fotbalu zase vrátí. „Hrozba konce kariéry byla,“ přiznal zarputilý obránce v rozhovoru pro slávistický web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil s kapitánskou páskou Slavie.

Článek

Jan Bořil prožil náročnou minulou sezonu, která ještě vygradovala mistrovstvím Evropy. Do té nové levý bek červenobílých naskočil se zpožděním, bylo ale cítit, že není v ideálním rozpoložení. A po derby na Spartě, které se hrálo na začátku října, mu tělo definitivně vypovědělo službu.

„Diagnóza zněla poškození chrupavky čtvrtého stupně a odchylka osy od kolena," vylíčil Bořil. Konzervativní léčba nezabrala, jednatřicetiletý reprezentant proto vyhledal pomoc německého odborníka Stefana Hinterwimmera, který je kapacitou v oboru sportovní ortopedie, a podstoupil operaci.

Zákrok mu dodal novou víru. „Operovali mi chrupavku pravého kolene a provedli částečnou osteotomii, protětí kosti. U nás tahle operace není moc běžná v takovém rozsahu. Hodně lidí mi říkalo, že to buď půjde, nebo ne. Že návrat k fotbalu je padesát na padesát. Profesor Hinterwimmer s tím ale má velké zkušenosti, dělá převážně sportovce. Je extrémně zkušený a ví, co si může dovolit. Řekl mi před i po operaci, že nevidí žádný důvod, abych nemohl hrát fotbal," ulevilo se kapitánovi sešívaných.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slavie Jan Bořil třímá trofej za vítězství v MOL Cupu.

Teď ho čeká dlouhá rekonvalescence. Když půjde vše podle plánu, mohl by za čtyři měsíce začít běhat a za další dva až tři se zapojit do tréninku s týmem.

Reklama

Související témata: