Hlavní obsah

Hubník připouští konec! Jsem připravený na všechny varianty, říká stoper Sigmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před třemi týdny vstoupil olomoucký stoper Roman Hubník do Klubu legend české fotbalové ligy, v duelu s Libercem dosáhl na 300. start v nejvyšší soutěži. Od Plzně, ve které prožil nejlepší roky kariéry, dostal před sobotním vzájemným utkáním na Hané (1:1) svůj portrét v dresu Viktorie s děkovným textem. Kolik startů v lize přidá, je však ve hvězdách. Po sezoně mu končí v Sigmě smlouva, 37letý borec připouští všechny scénáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník ze Sigmy Olomouc během utkání 1. kola Fortuna ligy na Spartě.

Článek

„Co bude v létě, nevím. Zatím se mnou nikdo z klubu nejednal, nikdo mi nic neřekl. Dá se tedy říct, že jsem připravený na všechny varianty. Snažím se tuto věc vytěsnit z hlavy. Prostě se uvidí," říká Hubník, který patří mezi významné strůjce zlaté éry Plzně. Dobyl s ní tři mistrovské tituly, dvakrát si zahrál Ligu mistrů. Poslední sezony ve Viktorii byl kapitánem, v létě 2020 se vrátil „dohrát" kariéru na Hanou. Končit se mu ale ještě nechce.

„Cítím se dobře. Ale musí tam být důvěra, což je nejdůležitější. Pokud tam nebude, za každou cenu chtít hrát dál nebudu," uvádí Hubník. Jak si tyto věty přeložit? „Jak to říct, no. Je měsíc do konce sezony, myslím, že s některými kluky už jednali. Se mnou ale ne. Člověk si dokáže spočítat, co a jak," podotýká zkušený stoper, který prošel také pražskou Spartou a Hertou Berlín.

Dokáže si představit, že by od nové sezony pokračoval v jiném klubu? „Zatím jsem o tomto nepřemýšlel. Jestli přijde nějaké jednání s vedením Sigmy o prodloužení nebo žádné nepřijde, se uvidí v následujících týdnech," uzavírá toto téma Hubník, který si v sobotu proti Plzni připsal teprve třetí start na jaře. Spousta fanoušků Sigmy měla za to, že byl zraněný. Tuto verzi však Hubník odmítá.

„Ze všech stran jsem poslední týdny slýchal, že jsem zraněný. Nevím, kde se tohle tvrzení vzalo. Zraněný jsem byl jen zkraje zimní přípravy, z přetížení jsem měl natažený sval. Kvůli pohřbu jsem pak necestoval na soustředění. Jinak jsem trénoval. I po utkání s Plzní mi spousta lidí říkala, že je dobře, že jsem se uzdravil. Já ale zraněný opravdu nebyl," povídá olomoucký obránce.

Pokud by po sezoně přece jen skončil s profesionálním fotbalem, jistě by se nenudil. Před dvěma lety rozjel podnikání, založil firmu RVPM moto. Prodává motorky, čtyřkolky, skútry, motokola. „Do firmy jezdím po trénincích, práce v ní mě baví a naplňuje. Musím se o chod firmy starat, aby dobře fungovala. Postupně se rozjíždí, věřím, že všechno půjde líp a líp," dodává Hubník.

Reklama

Související témata: