Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Šampionův skvělý návrat, Plzeň přibrzdil její bývalý kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baráž národního týmu ještě nestihl, do závěru sezony však po vážném zranění naskakuje. Vzhledem k délce absence překvapuje, v jak dobré formě se Lukáš Provod vrací. Hrdina sešívaných nechybí v ideální sestavě 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodaly Slavia, Sparta a Mladá Boleslav. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Viktoria si první příčku neudržela, na Hané jí tentokrát jeden gól na výhru nestačil. Tabulku tak vede mistrovská Slavia, která si s Pardubicemi snadno poradila. Role třetího vzadu momentálně vyhovuje Spartě, která se ještě ambicí na titul nevzdává. Zásadní události výrazně promluvily do složení sestavy 28. kola.

Matej Rakovan (Zlín)

Na Střelnici se hrálo nahoru dolů, oba týmy měly dost šancí na vítězství. Brankář Ševců zneškodnil nejen Pilařovu penaltu, ale předvedl i další parádní zákroky. Konečná remíza je hlavně jeho zásluhou.

Roman Hubník (Olomouc)

Bývalý kapitán Viktorie teď jako kapitán Sigmy připravil Plzeň o první příčku... Takový je příběh zkušeného stopera, který se proti svým vytáhl. Spolehlivým výkonem a asistencí u Růskova gólu se výrazně podepsal pod dělbu bodů.

Martin Vitík (Sparta)

Jakmile na jaře pocítil maximální důvěru od kouče Vrby, zlepšuje se zápas od zápasu. Navíc také začíná dávat góly, v Teplicích si hlavou smlsnul na přesném centru od kapitána Dočkala.

Eduardo Santos (Plzeň)

Kašovo zranění zasáhlo do složení stabilní stoperské dvojice. Vedle Hejdy se teď postavila jarní posila z Karviné a ukázala, že šlo o zdařilý tah Viktorie. Však i útočníci soupeře vysekli Brazilci velkou poklonu.

David Jurásek (Slavia)

Konferenční ligu hrát nemůže, není na pohárové soupisce. S o to větší vervou naskakuje do zápasů v domácí soutěži. Proti Pardubicím znovu předvedl na kraji obrany svou sílu a tah na branku.

David Douděra (Mladá Boleslav)

Středočeši jsou stále více rádi, že ho mají. Proti Českým Budějovicím si nejprve připsal asistenci, pak mazáckým lobem sám skóroval. Dal tak gól ve všech čtyřech posledních zápasech, do kterých nastoupil!

Bořek Dočkal (Sparta)

Když letenský kapitán začne rýsovat své centry a kolmice, soupeř jen těžko reaguje. V Teplicích si připsal již 81. asistenci v lize, na rekordmana Horvátha ztrácí z druhé příčky 25 přihrávek na gól.

Marek Matějovský (Mladá Boleslav)

Ani ve svém věku na herní genialitě nic neztrácí, spoluhráči si kladou za čest, že si s ním mohou zahrát. Právě kapitán vymyslel pro Douděru pojišťující gól, který položil Jihočechy na lopatky.

Lukáš Provod (Slavia)

Hned ve třetím zápase po návratu se trefil, navíc hned dvakrát. Měl chuť i na hattrick, sešívaní mohou jen litovat, že stejně jako Jurásek a spol. nestihl uzávěrku pohárové soupisky.

Rigino Cicilia (Slovácko)

Tým z Uherského Hradiště si upevňuje pozici krále Moravy. Útočník z Curacaa má pověst náladového hráče, ale když má den, je pro každého soupeře nebezpečný. V utkání s Karvinou si připsal vítězný gól.

Adam Vlkanova (Hradec Králové)

Votroci zažívají vydařený návrat do nejvyšší soutěže, přesto překvapilo, jak v Ostravě domácí Baník přehrávali. Jejich kapitán sice gólové šance nevyužil, přesto byl nejviditelnějším mužem bezgólové partie.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 28. kola?
Matej Rakovan (Zlín)
2,3 %
Roman Hubník (Olomouc)
3,2 %
Martin Vitík (Sparta)
6,2 %
Eduardo Santos (Plzeň)
4,6 %
David Jurásek (Slavia)
3,1 %
David Douděra (Mladá Boleslav)
0,9 %
Bořek Dočkal (Sparta)
14,5 %
Marek Matějovský (Mladá Boleslav)
1,8 %
Lukáš Provod (Slavia)
54,6 %
Rigino Cicilia (Slovácko)
4,8 %
Adam Vlkanova (Hradec Králové)
4 %
Celkem hlasovalo 1237 čtenářů.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články