Hlavní obsah

Hübschman pokračuje v Jablonci! Závěr ligy mi napověděl, říká veterán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední aktivní fotbalista z bronzové české party z mistrovství Evropy v Portugalsku pokračuje v kariéře! Čtyřicetiletý Tomáš Hübschman prodloužil s Jabloncem smlouvu o další rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha a Tomáš Hübschman z Jablonce.

Článek

Jeho vrstevníci fotbalovou kariéru postupně balí, Tomáš Hübschman zůstává. „Už v průběhu sezony jsme se maličko bavili, co bude, ale řekli jsme si, že se to bude řešit až po sezoně. Když jsme se zachránili remízou ve Zlíně v posledním kole, začal jsem přemýšlet, co dál. I náročný program v závěru ligy mi napověděl, jestli to má cenu. Konec jsem odehrál na hřišti, což bylo v mém rozhodování také pozitivní, že týmu a celkově klubu můžu nějakým stylem ještě pomoct," vysvětlil Hübschman, který v září oslaví 41. narozeniny.

„Určitě tomu pomohl i nový trenér, který měl zájem o to, abych pokračoval, takže se sešlo jedno s druhým a domluvili jsme se," pověděl odchovanec pražské Sparty, jenž v minulé sezoně v severočeském dresu zasáhl v lize celkem do dvaceti pěti zápasů a na hřišti strávil v průměru 76 minut za utkání.

„Je to hráč, který byl klíčovým mužem Jablonce v posledních zápasech v boji o záchranu. Zdravotně je v pořádku a Tomáš tady určitě svou roli vždycky bude mít," těší nového kouče Jablonce Davida Horejše.

58násobný český reprezentant je tak dalším veteránem, který v české nejvyšší soutěži pokračuje. Po sezoně již prodloužil kontrakt v Mladé Boleslavi čtyřicetiletý Marek Matějovský a s Bohemians 1905 i jednačtyřicetiletý Josef Jindřišek, který by tak v příští sezoně měl být v lize doyenem.

Hübschman prožil ligový debut na konci července v roce 2000 v dresu Jablonce pod Jaroslavem Hřebíkem a od té doby v české nejvyšší soutěži odehrál 303 zápasů, v ukrajinské lize 169. Celkem má na kontě napříč soutěžemi 667 utkání a další duely může  přidat.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava