Hlavní obsah

I v Rusku řeší Kuchtu: Šílený čin! Potvrdil, jak je zákeřný. Brazilec vytáhl nepříjemnou vzpomínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále patří Lokomotivu Moskva, odkud ve Spartě hostuje, a tak není divu, že je blikanec při nedělní ligové blamáži proti Liberci řeší i v Rusku. Útočník Letenských v nastavení duelu se Slovanem (1:2) šlápl na hlavu belgickému brankáři Olivieru Vliegenovi a rozhodčí po zhlédnutí videa hvězdu domácích vyloučil. Hříšníkovi nyní hrozí až šestizápasový distanc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha během utkání 1. kola Fortuna ligy se Slovanem Liberec.

Článek

„Šílený čin bývalého hráče Lokomotivu. Bouchlo to v něm a šlápl brankáři na hlavu," píše například ruský server Championat.ru, který rovněž zmiňuje fakt, že se zatím reprezentačnímu útočníkovi v novém angažmá vůbec nedaří.

„Zjevně vytočený svými neúspěchy a hrou celého týmu nakonec spáchal v duelu se Slovanem ošklivý čin. Potvrdil tak pověst zákeřného hráče," uvádí dále server.

A pochopitelně připomíná, že podobný příběh zažil Kuchta i v Rusku, když v dubnu zranil brazilského hráče Soči (nyní už Petrohradu) Rodrigaa. Tehdy vyvázl s dvouzápasovým disciplinárním trestem.

Brazilec se k incidentu s Kuchtou v nedávném rozhovoru pro Championat. ru vrátil.

„Kuchtův zákrok je pro mě nejsmutnějším momentem v kariéře. Nesnáším konflikty na hřišti. Tenhle hráč se mě ale snažil v jednom zápase hned dvakrát zranit. Na konci první půle mě udeřil v souboji tak, že mi zlomil žebro. Potom mi na stejné místo zatlačil kolenem. nemám pochyb o tom, že to udělal úmyslně. Dobře věděl, že už hraju se zraněním," stěžoval si Brazilec.

A dodal, že s takovou zákeřností se u jiného hráče ještě nesetkal: „Žádný takový problém jsem ani s ruskými, ani se zahraničními hráči neměl. Samozřejmě někdy na hřišti vzplanou emoce, ale ještě jsem nikdy nehrál proti někomu, kdo mě chtěl úmyslně zranit."

Reklama

Související témata: