Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Jablonec 2:2Jablonec dvakrát vedl, nakonec si z Boleslavi veze bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Sejk 0 : 1
21. Matějovský (penalta) 1 : 1
34. Jovovič 1 : 2
78. Mareček 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v nedělním utkání 2. kola nejvyšší soutěže doma s Jabloncem 2:2. Na úvodní trefu Sejka reagoval boleslavský špílmachr Matějovský proměněnou penaltou, podruhé zajistil vedení ještě v první půli Jovovič. Chvíli před koncem však Mareček srovnal. Kouč David Horejš se tak ve svém 100. ligovém zápase v roli trenéra nedočkal premiérové soutěžní výhry na jablonecké lavičce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Václava Sejka z FK Jablonec po vedoucí brance na hřišti v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Severočeši alespoň ukončili šňůru porážek pod Horejšem, v součtu s přípravou jich měli na kontě pět. Mladá Boleslav prodloužila sérii ligové neporazitelnosti na šest zápasů.

V sestavě Jablonce nechyběl oproti úvodní porážce s Bohemians (0:3) zkušený Hübschman, který nastoupil ve stoperské dvojici s Heidenreichem. Došlo tak k nevšednímu kapitánskému souboji dvou čtyřicátníků, protože v domácí sestavě nechyběl další bývalý reprezentant Matějovský. Domácí trenér Hoftych poslal do hry stejnou jedenáctku jako před týdnem při bezbrankové remíze ve Zlíně.

Jablonec ukončil čekání na první gól v novém ročníku už v páté minutě, kdy si Šulc navedl za vápnem míč na střelu a jeho pokus vyrazil brankář Polaček jen k dorážejícímu Sejkovi. Dvacetiletý kmenový hráč Sparty dal v 15. ligovém zápase pátou branku.

Po čtvrthodině skončila Karafiátova hlavička na břevně, přesto se Mladoboleslavští záhy dočkali vyrovnání. Ve 20. minutě srazil Škodu v pokutovém území skluzující Surzyn a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Matějovský. Zkušený špílmachr, jenž v prosinci oslaví 41. narozeniny, přeskočil svého dnešního soupeře Hübschmana a stal se druhým nejstarším střelcem v historii české ligy.

Vyrovnaný první poločas ale přesto vyhráli hosté. Ve 34. minutě se Jovovič prodral ve vápně k míči a z velkého úhlu přesnou střelou překvapil Polačka. Černohorský reprezentant skóroval v tuzemské nejvyšší soutěži poprvé od loňského dubna.

Krátce před pauzou se blýskl při Škodově hlavičce brankář Hanuš. Po změně stran na druhé straně Sejk prováhal ve vyložené šanci vhodný okamžik ke střele.

Nervózní druhá půle už příliš šancí nenabídla, domácí přesto dokázali podruhé v zápase srovnat. V 78. minutě se dostal v pokutovém území k míči Mareček a prudkou křižnou střelou nedal Hanušovi šanci. Jablonecký gólman zachránil svému týmu alespoň bod, když si poradil se Skalákovou střelou z dobré pozice i s nebezpečným závarem na konci nastavení. Mladá Boleslav nepodlehla Jablonci v pátém ligovém utkání po sobě.

2. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:2 (1:2)
Branky: 21. Matějovský z pen., 78. Mareček - 5. Sejk, 34. Jovovič. Rozhodčí: Batík - Kříž, Antoníček - Machálek (video). ŽK: Matějovský - Surzyn, Houska, Kratochvíl, Kadlec. Diváci: 3227.
Mladá Boleslav: Polaček - Mareček (82. Darmovzal), Šimek, Suchý, Karafiát - Pech (46. Fulnek), Mašek (46. Skalák), Dancák (62. Donát), Matějovský, Ladra (70. Stránský) - Škoda. Trenér: Hoftych.
Jablonec: Hanuš - Surzyn, Heidenreich, Hübschman, Polidar - Považanec - Šulc, Kratochvíl, Houska (90.+1 Kadlec), Jovovič (69. Pleštil) - Sejk (86. Chramosta). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: