Hlavní obsah

Jablonec má jistotu, skupině o záchranu se nevyhne. Komplikace, ví Rada

Chvíli svítilo slunce, chvíli zase sněžilo. Nejprve prohrávali a ušli další gólům, pak zase vyrovnali a finišovali za výhrou. Zkrátka aprílový zápas. Fotbalisté Jablonce již počtrnácté v ligové sezoně remizovali, tentokrát 1:1 se Zlínem. Severočeši tak získali nemilou definitivu. V nadstavbě zůstanou ve skupině o záchranu. „Těžké to samozřejmě bude. Situace se komplikuje a není jednoduchá,“ kaboní se trenér Petr Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Článek

Střední skupina je pro ně tabu. Čeká je bitva o záchranu.

„Skupina dole se takto asi už uzavře a budeme hrát o bytí a nebytí. V našem kádru s tím nemá snad nikdo žádné zkušenosti. V tříbodovém systému je tolik remíz prostě strašně znát," poukazuje trenér Petr Rada, že 14 nerozhodných výsledků je prostě příliš.

Jablonec čeká na výhru už osm zápasů, sice prohrál jen jediné jarní utkání, ale zůstává dvanáctý.

„Jako kolovrátek. Čtrnáctá remíza, a to je málo. Běží pátá minuta, první šance soupeře, propadne to tam a prohráváme. Pro nás nevýhoda na tomto terénu." kroutí hlavou kouč.

Dovršením první půle byla neproměněná penalta. „Nejsem ten, co by to Vencovi Pilařovi vyčítal. Věřil si, byl určený, ale bohužel. Udělali jsme o poločase dvě změny, chtěli jsme spíš oživit hru," líčí Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Zelený z Jablonce.

Podobně jako v zápase s Hradcem Králové se povedlo střídajícímu hráči Davisovi Ikaunieksovi skórovat. Tentokrát po pár sekundách na hřišti.

„Střídání bylo spíše o štěstí. Převahu jsme poté měli, ale soupeř hrozil z brejků. Remíza je pro nás málo a je to ztráta v naší situaci. Chtěli jsme odskočit. Musíme zmobilizovat síly na příští týden, kdy hrajeme proti úřadujícímu mistrovi," poukazuje trenér Jablonce na duel se Slavií.

Reklama

Související témata: