Hlavní obsah

Jablonec neuspěl ani proti deseti. Ostudný výkon, nebral si servítky Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec měl v Olomouci přes hodinu početní výhodu. Přesto zápas nezvládl a prohrál 1:0. Bodově naprázdno vyšel už počtvrté v řadě. Na 12. příčce už má jistotu, že v nadstavbě bude stejně jako v minulých dvou sezonách hrát jen ve skupině o záchranu.

Foto: ČTK/AP

Radoslav Látal

Článek

„Ostudný výkon. Chyběla nám spousta hráčů, přijeli jsme třeba bez stoperů, ale to nás neomlouvá. Za celý druhý poločas jsme si proti deseti vytvořili jedinou šanci, a to je strašně málo. Nechci snižovat výkon Sigmy, která stejně jako my není v komfortní situaci. Vnímám ale, co se tady děje, bydlím tu. Hrála o všechno. Ona však pro vítězství udělala všechno, my nic,“ nebral si servítky jablonecký lodivod Radoslav Látal.

Na Hanou podle něj jeho tým přijel s úmyslem dobře bránit a spoléhat se na brejky. „Z počátku jsme to plnili a pak přišla velká pomoc v podobě vyloučení Spáčila. Vlastně, asi nám to spíše ublížilo,“ kroutil nechápavě hlavou.

V podobném duchu hovořil i veterán Tomáš Hübschman. „Představovali jsme si to jinak. Všichni jsme neskutečně zklamaní. Vyloučení nám mělo pomoci, ale nestalo se. Byli jsme netrpěliví a nedokázali toho využít,“ přiznal. Druhou půli pak označil za velmi špatnou. „Místo, abychom Sigmu ohrožovali, v některých momentech jsme byli nebezpeční pro svoji bránu,“ tvrdil kapitán Jablonce, jenž byl jeho nejlepším hráčem, ač mu v září bude třiačtyřicet.

A právě to hlava Látalovi nebrala. „Táhnout to měli jiní hráči. Jenže ti nebyli vůbec vidět. Třeba Polidar přišel ze Sparty a nepředvedl vůbec nic. Naopak, před akcí, z níž jsme inkasovali, mohl míč v klidu uklidit nahoru, jenže neudělal to a pak bylo zle,“ zlobil se.

Jablonec tak potřetí za sebou bude v nadstavbě hrát ve skupině o udržení. „Nesplnili jsme cíl. Za to nesu odpovědnost já. Příště musíme zdolat Zlín, hraje se o šest bodů, abychom si do další fáze soutěže udělali nějaký polštář. A hlavně se musíme uzdravit. Pak se uvidí,“ podotkl.

Podle Hübschmana nyní jeho tým čeká nejdůležitější část sezóny. Ví také, že to bude těžké. „Jednodušší je, hrát nahoře než o holý život a mít nůž na krku každý zápas. Víme, co nás čeká. Utkání o jedné chybě, které nikdo nehraje rád. Musíme se sebrat, říct si, co bylo špatně, na čem by se naopak dalo stavět,“ zdůraznil.

Reklama