Hlavní obsah

Jablonec táhne nigerijská skála. A sakra, říkal si spoluhráč po prvním setkání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že fotbalový Jablonec našel svůj vítězný talisman. Stoper Joshua Akpudje přišel na začátku září do týmu, který v úvodních sedmi kolech naplno nebodoval. Jenže od té doby počítají na severu Čech tři triumfy v řadě a pod všemi je podepsaný právě 24letý Nigerijec.

Foto: ČTK

Nigerijský stoper Joshua Akpudje v dresu Jablonce zatím jen vítězí.

Článek

„V naší defenzivě je rozdílový. Věděli jsme, že Zbrojovka má v útoku hlavně Jakuba Řezníčka. Josh ho ale vymazal ze hřiště, byl famózní. Týmu strašně pomáhá, vnesl k nám energii, vášeň a soubojovost. Chce na sobě pracovat, v tréninku dře a věřím, že jsme sáhli správně," liboval si po nedělním domácím skalpu Brna 3:1 trenér David Horejš.

Akpudje po odchodu z rodné Nigérie působil nejprve v lotyšském klubu Daugavpils a následně zamířil na hostování do litevského Panevežysu. Na začátku září si ho vytáhl Jablonec a rodák z Lagosu má zatím výtečnou bilanci. Odehrál čtyři utkání včetně pohárového s Motorletem a pokaždé slavil vítězství.

„Když jsem ho viděl poprvé, jak vešel do kabiny, říkal jsem si: ‚A sakra, na toho hrát nechci!' V zápasech potvrzuje kvalitu, přišlo s ním zpevnění defenzivy. Je strašně nepříjemný a silný," popisoval své zážitky s nigerijským obráncem útočník Jablonce Jan Chramosta.

Severočeši opravdu moc gólů nedostávají, v uplynulých čtyřech soutěžních duelech inkasovali jen jednou. „Josh vyhrává mnoho soubojů. Mohl by na tom být lépe fotbalově, ale na hřišti plní jiné úkoly. Klobouk dolů, jak to vše zvládá," ocenil Chramosta.

Obavy z personální krize

Situace uprostřed obrany Jablonce ale není tak růžová, jak by se mohlo znát. Vážné zranění kolene trápí Jakuba Martince. „Vedle sebe hráli skvěle," pochvaloval si Horejš spolupráci s přírůstkem z litevské ligy.

V utkání s Brnem navíc v poločase musel střídat David Heidenreich. „Věřím, že to nebude nic vážného, snad v koleni nedošlo k prasknutí jako u Martince. Poslední zápasy oba výkonnostně vyrostli," přeje si Horejš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články