Hlavní obsah

Jablonec začal s Pilařem a spol., další posilou je Podaný

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Také fotbalisté Jablonce zahájili letní přípravu. Na prvním srazu přivítal trenér Petr Rada řadu nových hráčů. Již známe posily Václava Pilaře, Roberta Hrubého a Ivana Schranze. V kabině se objevil také ofenzivní fotbalista Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi, jehož působení na Střelnici se nyní finalizuje. Jablonec ještě stojí o služby stopera Jakuba Martince z Hradce Králové a probíhají jednání o jeho příchodu na sever Čech. Čerstvou posilou je Jakub Podaný z pražské Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Explzeňský záložník Václav Pilař se připojil k Jablonci.

Článek

Tři první posily už Jablonec v minulých dnech představil, záložníky Václava Pilaře s Robertem Hrubým a útočníka Ivana Schranze. Další dotahuje a shání. Na řadě jsou ofenzivní univerzál Tomáš Ladra z Mladé Boleslavi a stoper Jakub Martinec z Hradce Králové.

Další jistou posilou je levý obránce či záložník Jakub Podaný. Zkušený třiatřicetiletý hráč, který v uplynulé sezoně hostoval v Bohemians 1905, přestoupil do severočeského celku z jiného pražského klubu Dukly. S Jabloncem podepsal roční smlouvu.

"Potřebujeme, aby se uzdravili hráči, kteří měli nějaké problémy. Přišli i noví, někteří ještě nejsou vyloženě dotažení. Ale myslím si, že by to do pár dnů mělo být hotové. Nějaká obměna kádru bude, takže tým bude mít novou tvář," avizuje pro klubový web trenér Petr Rada.

Tradičně registruje i řadu odchodů. Smlouva skončila zkušenému Tomáši Pilíkovi. Hostování ze Slavie vypršelo Jakubu Jugasovi s Janem Matouškem stejně jako Dominikovi Plechatému ze Sparty. Jaroslav Peřina, Adam Richter a Dominik Breda by měli odejít na hostování.

Nové tváře jsou zkušené

Zranění stále doléčují Dominik Pleštil, Vladimir Jovovič a Libor Holík a na úvodním tréninku chyběl i Rafael Acosta. Nezúčastnili se ani dva navrátilci z hostování. Davis Ikaunieks zamíří na další hostování a Tomáš Čvančara je v karanténě kvůli pozitivně testovanému hráči na koronavirus v druholigovém Vyšehradě. David Breda po návratu z hostování v Jablonci skončil. Na změny dojde i v realizačním týmu, trenérem gólmanů by se po Michalu Špitovi měl stát Libor Macháček.

"Hlavně chci, aby byli všichni zdraví a abychom se dali do kupy, i když je příprava krátká. Máme za sebou první den, tak uvidíme, jak zapadnou noví hráči. Ale jsou to zkušení fotbalisté, takže věřím, že by to mělo fungovat," přeje si Rada, který před pár dny prodloužil s klubem smlouvu.

V uplynulé sezoně dovedl Jablonec ke čtvrtému místu v tabulce, znamenajícímu účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Reklama

Související témata: