Hlavní obsah

Jablonecké dubnové tažení řídili Schranz a Rada

Praha
Aktualizováno

Severní vítr je znovu krutý... V anketě za duben ve fotbalové Fortuna lize uspěli zástupci Jablonce. Hráčem měsíce je útočník Ivan Schranz, který se přihlásil do souboje o nejlepšího střelce soutěže. Trenérem měsíce je pak zkušený Petr Rada, který svůj tým kormidluje ke druhému místu v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ivan Schranz z Jablonce se raduje z vítězného gólu.

Článek

Díky úspěšnému dubnovému tažení má Jablonec slušnou šanci uhájit ve vrcholící sezoně druhé místo před Spartou. Kvalifikace Ligy mistrů by byla skvělou odměnou...

Sedmadvacetiletý slovenský útočník Ivan Schranz prožívá svou nejpovedenější sezonu v české lize a je jedním z tahounů týmu. V dubnu přispěl svému týmu třemi góly v bojích o evropské poháry. Aktuálně má Schranz na kontě už 13 gólů (dva přidal už v květnu) stejně jako dosud vedoucí slávista Kuchta a přihlásil se do boje o korunu pro krále střelců.

Proti Spartě v přímém souboji o druhé místo ve 26. kole rozhodl Schranz tři minuty před koncem utkání po standardní situaci jediným gólem zápasu hlavou. Hned v dalším kole zařídil Jablonci bod na horké půdě Plzně další brankou. Z penalty pak odstartoval vítězství proti Karviné.

Jablonec kráčí od vítězství k vítězství. V dubnu neprohrál a ze šesti utkání posbíral 14 bodů díky čtyřem výhrám a dvěma remízám. Trenérovi Petru Radovi se především podařilo zkonsolidovat mužstvo a uspět v těžkých zápasech se Spartou a v Plzni.

Reklama