Hlavní obsah

Jablonecký kapitán Hübschman VAR příliš neřešil. Od ledna musíme tvrdě pracovat, má jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

To asi nečekali. Fotbalisté Jablonce zakončili podzimní část nejvyšší soutěže těsnou porážkou 1:2 na Slovácku, když jim dvakrát upřel vyrovnávací gól kvůli ofsajdům VAR. Severočeský tým přezimuje v tabulce s pouhými šestnácti body na čtrnácté příčce, která by na konci prvoligového ročníku znamenala účast v baráži, a kapitán Tomáš Hübschman si dobře uvědomuje, že druhá polovina sezony bude pro jeho mužstvo mimořádně náročná.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Hübschman z Jablonce během utkání v Uherském Hradišti.

Článek

Jak hodnotíte podzimní ligovou derniéru v Uherském Hradišti?Štve mě, jak snadno poslední dobou inkasujeme. Po dlouhých nákopech jsme si bohužel dvakrát nepohlídali propadlý balon. My se naopak dostáváme hrozně těžce do šancí. A s jejich proměňováním máme bohužel obrovské problémy. Na góly se hrozně nadřeme.

Vy jste se ale chvíli před pauzou trefil...Těsně předtím se snažil pohotově zakončit Vaníček. Střela mu ovšem moc nesedla a míč se odrazil ke mně. Podařilo se mi vyrovnat na 1:1. Jenže krátce po přestávce jsme dovolili Slovácku znovu skórovat.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

V souboji (zleva) Jaroslav Zelený z Jablonce, Billel Omrani z Kluže a Tomáš Hübschman z Jablonce (archivní foto).

Dvakrát jste se pak ještě radovali z vyrovnání na 2:2, avšak VAR byl v obou případech kvůli postavení mimo hru proti tomu. Co říkáte na dva dodatečně odvolané góly?My jsme na hřišti od toho, abychom hráli. Nerad bych zasahoval do práce rozhodčích. Vyhodnotili ty situace bohužel v náš neprospěch. Snažili jsme se soustředit hlavně sami na sebe. Měli jsme si vytvořit ve druhé půli ještě víc střeleckých příležitostí. Jenže to nebylo tak snadné, protože po změně stran byl zápas hodně rozkouskovaný.

Podle průběhu utkání jste si ale aspoň remízu z Hradiště odvézt mohli, ne?Jasně. Slovácku předchozí tři zápasy příliš nevyšly, zdálo se mi být v lehkém útlumu. Bylo znát, že Hradišťským chyběla lehkost i sebevědomí. My jsme toho ale k naší škodě nevyužili. Snažil jsem se parťáky na hřišti burcovat, protože jsem až do konce cítil, že bychom mohli i podruhé vyrovnat. Aspoň ke kýžené plichtě se nám však střetnutí bohužel dovést nepodařilo.

Jak vnímáte nelichotivé postavení vašeho celku na konci tabulky?Je to bohužel odraz toho, jak málo gólů jsme dávali. Asi nám chybělo v koncovce víc štěstí či potřebná kvalita. Dlouho nepamatuju, že bychom měli v Jablonci po podzimu tak málo bodů. Musíme si to teď vyhodnotit a po krátké dovolené začít od ledna v přípravě makat naplno. V jarní části ligy uděláme maximum, abychom se hned zkraje posunuli v tabulce do klidnějších vod.

Reklama