Hlavní obsah

Jak to dál bude s Radou? V Jablonci už je jasno

Jablonec

Trenér Petr Rada i nadále povede fotbalisty Jablonce, s nimiž v končící sezoně první ligy obsadil třetí místo zaručující start v kvalifikaci Evropské ligy. Dvaašedesátiletý bývalý kouč české reprezentace prodloužil se Severočechy o rok smlouvu, která by vypršela 30. června. O novém kontraktu informoval klub na svých internetových stránkách.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Petr Rada.

Článek

Rada prožívá své druhé angažmá v Jablonci, poprvé vedl Severočechy v letech 2003 až 2007. Mužstvo převzal v polovině sezony 2017/18 a následně ho ve všech čtyřech případech dovedl do kvalifikace evropských pohárů. Dvakrát s týmem v lize skončil třetí a dvakrát čtvrtý. V ročníku 2018/19 si Jablonečtí zahráli základní skupinu Evropské ligy.

Severočeši mají před sobotním závěrečným kolem této ligové sezony jistotu třetího místa v tabulce. To původně mělo znamenat účast v nově vzniklé Evropské konferenční lize, ale po vítězství mistrovské Slavie v domácím poháru z něj Jablonečtí půjdou do kvalifikace kvalitnější Evropské ligy.

Rada vedle Jablonce vedl v lize i Slavii, Spartu, Plzeň, Příbram, Liberec, Jihlavu a hned čtyřikrát Teplice. V letech 2008 až 2009 byl trenérem české reprezentace.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: