Hlavní obsah

Jako bychom snědli čerstvé maso, ale pak jsme se strachovali o výhru, přiznal žlutý stovkař Ljevakovič

Teplice

Neslavnou metu „zdolal“ teplický fotbalový záložník Admir Ljevakovič. Ve vítězném zápase Teplic s Opavou (3:2) obdržel klíčový záložník severočeského týmu „jubilejní“ stou žlutou kartu v české nejvyšší soutěži. Stihl to během dvanácti sezon v lize. Jelikož to byla jeho zároveň osmá v tomto ročníku, čeká jej stop na dva soutěžní duely.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Bronislav Stáňa z Opavy a Admir Ljevakovič z Teplic.

Článek

„Navíc jsem si natáhl sval, takže budu mít včetně reprezentační přestávky měsíc času na uzdravení. Potřebuji se dát dohromady po zdravotní stránce a načerpat i psychické síly," svěřil se Ljevakovič. Litoval nucené absence, přesto na ni našel něco pozitivního. „Aspoň se to sešlo ve stejnou dobu, tedy karty a zranění. Mohu si všechno odbýt najednou. Není to nic příjemného, ale k fotbalu takové věci patří," mínil záložník.

Souboj s Opavou charakterizoval osobitým způsobem. „První poločas? Jako bychom snědli čerstvé maso. Z mého pohledu jsme soupeře přeskakovali ve středu pole, získávali míče a chodili do brejků. Jenže za stavu 2:0 nás srazila opavská branka. Hosty naopak nakopla a ve druhém poločase nás zatlačili," rozebíral Ljevakovič.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva autor dvou teplických gólů Jakub Hora a Petr Zapalač z Opavy.

Podle něj mnoho nescházelo, aby zápas skončil místo 3:2 jen 2:2. „Naštěstí za stavu 2:1 jsme přidali třetí gól, a Opava pouze snížila, i když závěr byl z naší strany hodně nervózní," oddechl si po vítězství, které se nerodilo vůbec lehce. „Hlavní je, že jsme se dostali do prostřední části tabulky a bodově jsme odskočili právě Opavě o čtyři body," připomněl záložník důležitost zápasů se slezským protivníkem.

Přijde i o Plzeň

Ljevakovič bude další počínání Teplic sledovat v roli diváka, jelikož přijde o duely v Jablonci a s Plzní. „Oba soupeři patří v lize k nejtěžším a mrzí mě, že si nezahraji doma proti Viktorce, kterou budeme chtít snad před dobrou diváckou kulisou potrápit," uvažoval bosenský fotbalista.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z třetího gólu, vpravo je trenér Stanislav Hejkal.

Trenérovi Hejkalovi svou absencí možná zamotal hlavu při skládání sestavy. „Podobný dvouzápasový karetní trest jsem měl v minulosti už několikrát. Jsou tam i další kluci, kteří mě mohou na postu defenzivního záložníka zastoupit a věřím, že si trenéři poradí," dodal Ljevakovič.

„Včetně Ljevakoviče máme vykartované tři hráče, což není před Jabloncem ideální situace. Ale pojedeme tam s výhrou nad Opavou v zádech," pohlédl teplický trenér Stanislav Hejkal k příštímu zápasu. Bude to pikantní duel i z toho úhlu, že nynější kouč Teplic debutoval na jejich lavičce zrovna v podzimním utkání s Jabloncem, a jeho trenéru Radovi dělal dříve asistenta v Teplicích i na Spartě.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice