Hlavní obsah

Jako bychom vyfárali z dolu a nesli na zádech batoh s kamením a uhlím, kritizoval Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když zasedl olomoucký kouč Václav Jílek za stůl, aby zhodnotil prohru 0:2 v Liberci, do očí mu svítilo ostré světlo z reflektorů. „Jak u výslechu,“ zavtipkoval, byť k žertům měl daleko. V mnohem horším světle totiž viděl výkon svého týmu v prvním jarním kole.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Olomoucký trenér Václav Jílek nebyl s výkonem svých svěřenců spokojený

Článek

Sigma s Libercem už šest utkání neprohrála, ale nyní se Severočechy padla zcela zaslouženě 0:2. „Výkon z naší strany je pro mě dost těžko vysvětlitelný. Od prvopočátku to vypadalo, jako bychom vyfárali z dolu a nesli si na zádech batoh s kamením a uhlím. Náš pohyb tomu odpovídal. Liberec měl lepší vstup do utkání, byl agresivnější. Sbíral daleko lépe druhé balony, takže byl tím pádem daleko víc ve hře a z toho pak pramenila i jeho větší nebezpečnost,“ lamentoval Václav Jílek.

Hanáci první poločas u Nisy přežili bez inkasovaného gólu jen díky gólmanovi Matúšovi Macíkovi, který ve 35. minutě reflexivně vyrazil střelu Koka.

„Z naší strany šlo určitě o slabý výkon. Ve druhém poločase jsme chtěli být přímočařejší, mít více náběhů. A zboural to rychle inkasovaný gól. Měli jsme balon pod kontrolou, přišla laciná ztráta, pomalý návrat do defenzivy a střelec dostal obrovský prostor,“ mrzela Jílka nádherná trefa Pennera z hranice vápna už po třech minutách hry druhé půle.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Matúš Macík z Olomouce byl nejlepším hráčem svého týmu

„Zbytečně jsme ho nechali dojít moc blízko. Celý týden jsme se připravovali na to, že Liberec zakončuje z větších vzdáleností a nechali jsme ho vystřelit. Trefil to pěkně,“ uznal gólman Macík, jehož výkon Jílek označil za jediné pozitivum utkání.

„Pochválil bych ho asi jako jediného z pohledu dlouhodobé kritiky našeho brankářského postu. Máca splnil svou roli velmi dobře a myslím si, že k tomu ještě dva góly chytil. Asi jedna z mála pozitivních věcí, jenže to je hodně málo. Z útočného pohledu tam nebylo dobré téměř nic. Slabý výkon Sigmy, zasloužené vítězství Liberce,“ shrnul vstup do jarní části sezony kouč pátého celku v tabulce, na který se po vzájemném souboji bodově Liberec dotáhnul.

Reklama