Hlavní obsah

Jamajčan v dresu Slavie?! Na soustředění v Portugalsku už pálí jako o závod

Radek Malina, LagosSport.czPrávo

Fotbalový fanoušek neznalý poměrů by si snadno mohl myslet, že pražská Slavia přivábila během zimy do kádru exotickou posilu. Při soustředění úřadujícího ligového šampiona v portugalském Lagosu každou chvíli vzduch prořízne pokřik trenérů či svěřenců Jindřicha Trpišovského, jejímž adresátem je Sanka Coffie.

Foto: slavia.cz

Peter Olayinka si vysloužil přezdívku Sanka Coffie.

Článek
Fotogalerie

Že nikdo takový během podzimu v dresu Pražanů nenastupoval? Pravda. A přece nejde o novou tvář patřící do kádru Pražanů. Stačilo jen, aby nigerijský záložník Peter Olayinka trošku změnil image, nechal si narůst delší vlasy, které spletl do dredů a při hře kadeře stáhl čelenkou.

Když pak krátce před odletem Pražanů jeden z českých televizních kanálů odvysílal sedmadvacet let starý film Kokosy na sněhu, o zábavu v kabině aktuálního ligového lídra na účet nigerijského fotbalisty bylo postaráno.

Olayinka totiž s novou image náramně připomíná postavu, která ve filmu nesla jméno Sanka Coffie. Chlapíka s dredy, jenž ve snímku mapující cestu čtyřbobu z ostrova v Karibiku na zimní olympijské hry v Calgary 1988, plnil roli rozverného Jamajčana na pozici brzdaře.

Původně měl přitom postavu ztvárnit Eddie Murphy. Kdyby neodmítl, velmi pravděpodobně by slávisté na Olayinku dál pokřikovali jen zkráceně Olí. Ale nyní už je jasné, že „Jamajčan" v kádru Slavie zůstane.

"Sanko, střílej."

"Sanko, ty jsi dřevák."

"Sanko, přidej."

Tohle všechno lété éterem. Nová přezdívka se evidentně uchytila. Mezi hráči i realizačním týmem. Při tréninkových jednotkách na pobřeží Atlantiku Olayinka už jen výjimečně zaslechne své pravé jméno.

Reklama

Související témata: