Hlavní obsah

Jankto končí ve Spartě. Klub potvrdil odchod dalších jmen, o Kovářovi jedná s Manchesterem United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Začali vstupními testy, dnes čeká letenské fotbalisty první trénink letní přípravy. Ze Sparty odchází po konci kontraktů Nita, Krejčí st., Jankto, Holec, Juliš, Heča a Havelka. Neuplatnila opci na služby Awera Mabila, který tak na Letné nebude pokračovat. Klub by rád prodloužil hostování brankáře Matěje Kováře z Manchesteru United. Hned od prvního dne je naopak k dispozici Michal Ševčík, který přestoupil z Brna.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

 
Článek

První část přípravy absolvuje mistrovský tým trenéra Briana Priskeho bez reprezentantů a hráčů, kteří budou na mistrovství Evropy U21 oblékat dres České republiky. Jedná se o tyto hráče: Krejčí mladší, Sadílek, Zelený, Kuchta, Laci, Kairinen, Minčev, Sejk, Vitík, Karabec, Daněk.

Vedle Ševčíka nastupuje tým do přípravy také s talentovanými mladíky ze sparťanského B-týmu (Kukučka, Váňa, Okeke, Kaštánek, Cissé, Schánělec). Z hostování se k zahájení nové sezony vracejí Plechatý, Souček, Suchomel, Polidar, Ryneš a Matyáš Kozák.

"Klub intenzivně řeší pokračování Matěje Kováře, který v minulé sezoně působil ve Spartě na hostování z Manchesteru United. ACS hovoří o další budoucnosti s Ondřejem Čelůstkou a Davidem Pavelkou, kterým končí aktuální kontrakt, sportovní vedení zároveň projednává, zda bude pokračovat hostování Dimitrije Kamenoviće. Sparta neuplatnila opci na služby Awera Mabila, který tak na Letné nebude pokračovat," poukazuje klub na svém webu.

Sparťanský gólman Matěj Kovář přijde o EURO 21, není mu prý asi souzené. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Avizuje také jednání o dalších angažmá těchto hráčů: Václav Drchal (v řešení působení v Jablonci), Jan Fortelný (pokračování v Olomouci), Vojtěch Patrák (Pardubice). Do přípravy se nepřipojili a řeší se jejich další budoucnost: Michal Trávník, Matěj Hanousek, Andreas Vindheim.

Ke korekturám došlo v realizačním týmu, z pozice hlavního analytika A-týmu odešel na vlastní žádost Stephen Foyston, který však bude s klubem nadále spolupracovat. Na jeho pozici nastupuje Lukas Babalola, významnější úlohu zastane stávající analytik Ondřej Janda. Analytický tým je nyní rozšířený o Marka Krigovského, který spolupracoval s trenérem Janouškem u B-týmu. Trenérský štáb rozšiřuje Michal Vávra, který přichází do pozice development kouče a bude se věnovat zejména individuálnímu rozvoji mladých hráčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.