Hlavní obsah

Jankto má průšvih, odmítl policii test na drogy. Pod vlivem alkoholu za volantem nebyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalista Sparty Jakub Jankto v úterý po poledni odmítl policii u tréninkového centra na Strahově test na drogy. Zprávu přinesl web PrahaIN.cz. Jiný řidič údajně nahlásil policii, že má podezření, že šofér před ním řídí pod vlivem alkoholu. Byl to Jankto, dechovou zkoušku fotbalista absolvoval a alkohol nenadýchal, ale další test odmítl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto v dresu Sparty při utkání se Zlínem.

Článek

Neprožívá právě vydařené období. Během zápasů jen střídá, teď zaměstnal policii.

S informací o případu reprezentačního záložníka Jakuba Jankta přišel na základě informací od čtenáře web PrahaIN.cz. Podle jejich zdroje nedaleko tréninkového centra pražské Sparty měla zastavit Jankta policie.

"Kolem 12. hodiny jsme na linku 158 přijali oznámení od řidiče, který uvedl, že před ním jede vozidlo a má podezření, že řidič by mohl být pod vlivem alkoholu. Vozidlo následoval a poté, co řidič vozidla zastavil v ulici Vaníčkova, dorazili tam i policisté. U řidiče byla dechová zkouška negativní, nicméně následný test na drogy řidič odmítl a odmítl i lékařské vyšetření. V tuto chvíli jsou na místě kolegové z místního oddělení, kteří celý případ budou zpracovávat," řekl okolo půl čtvrté TN.cz tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Jakub Jankto v duelu s Jabloncem.

Letenští fotbalisté vedou ligovou tabulku, v úterý neměli žádný společný program.

"Hráči mají v úterý volno. O tom, že Jakub Jankto měl během dne dopravní incident a byl řešen policií, víme. Více se zatím vyjádřit nemůžeme," potvrdil ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík pro Sport.cz.

Jankto na sebe upozornil v únoru, kdy jako první český profesionální fotbalista oznámil, že je homosexuál.

Svým postojem k dopravní kontrole si každopádně zadělal na problémy.

"Pokud řidič odmítne test na drogy a lékařské vyšetření, je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy a bude oznámen příslušnému státnímu orgánu k řešení," avizuje Rybanský.

Reklama