Hlavní obsah

Jankto? Nevím, jestli bude posilou, ale rozšíří konkurenci, míní reprezentační kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta získala na hostování Jakuba Jankta ze španělského Getafe a nabízí se tak otázka, zda právě 26letý křídelník je tou pravou posilou pro letenský celek. „Je to kvalitní hráč, to si musíme říct. Je to reprezentant…“ reaguje Petr Havlíček v pořadu Přímák, ale moderátor Radek Šilhan vznáší další dotaz. „Je to kvalitní hráč, nebo byl to kvalitní hráč?“ ptá se ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Hodnotíme Jakuba Jankta jako posilu Sparty v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

„Já si myslím, že pořád je. Nicméně když se podíváte na jeho statistiky za loňskou sezonu, tak on toho moc neodehrál v Getafe... v podstatě celé jaro seděl na lavičce náhradníků," podotýká kouč reprezentační sedmnáctky.

„Getafe se zachránilo o bod ve španělské lize. Myslím, že může Spartu obohatit, nevím, jestli posílit, ale určitě tam zvýší konkurenci," uvažuje trenér.

Které talenty sledovat ve Fortuna lize? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Sám Jankto už dříve svou pozici vysvětloval v rozhovoru pro Sport.cz. „Byl jsem zraněný asi na čtyři měsíce a potom jsem se nedokázal vrátit do sestavy. Tým hrál velice dobře, trenér neměl důvod měnit sestavu..." prozradil odchovanec Slavie.

Už to netrollím jako v Sampdorii, prozrazuje Jankto o své roli náhradníka v pořadu PREMIER CLASSVideo: Sport.cz

Zároveň mu příliš nepomohla změna trenéra. Pod Quique Sánchezem Floresem sice Getafe dokráčelo k záchraně v La lize, český fotbalista však příliš uplatnění nenašel. „My hrajem 5-3-2 a já nejsem krajní obránce. To víme všichni, že já jsem o řadu výš a možná doplácím i na to..." prozrazoval Jankto ještě v době, kdy byl hráčem madridského klubu.

Kdo jsou nejzajímavější hráči v B týmech Sparty a Slavie?Video: Sport.cz

V pořadu Přímák řeší Radek Šilhan s Petrem Havlíčkem i Jankovy další aktivity kolem esportu a zda to hráči neubližuje ve fotbalové kariéře. Reakce mládežnického kouče vás možná překvapí. Více ve videu z pořadu Přímák, který si také můžete v kompletní podobě přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: