Hlavní obsah

Janošek má za sebou premiéru ve zlínském dresu. Zaplaťpánbůh za bod, tvrdí po bezbrankové remíze v Brně

Brno

Před měsícem už proti Brnu, kde s fotbalem začínal, nastoupil v prvoligovém duelu za Mladou Boleslav, a utkání skončilo nerozhodně 1:1. Teď si záložník Dominik Janošek zahrál proti Zbrojovce i za Zlín, kam mezitím přesídlil. Kmenový hráč Plzně a reprezentant do 21 let byl při svém debutu za Fastav s bezbrankovou plichtou spokojený.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Ondřej Vaněk z Brna a Dominik Janošek ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Bod berete?

Asi ano. Na těžkém terénu to byl náročný zápas o jednom gólu, který nakonec nevstřelilo ani jedno mužstvo. Blíž k němu byla asi Zbrojovka. Několik závarů v naší šestnáctce jsme však přečkali. Občas při nás stála i trocha štěstíčka. Také my jsme si ale několik šancí vytvořili. Kupříkladu Potočný měl v prvním poločase na kopačce vedoucí gól.

Jak vám bylo dvě minuty před koncem, když se Brňané radovali z branky, kterou pak ovšem sudí kvůli předchozímu útočnému faulu odvolal?

Abych byl upřímný, neviděl jsem, co se tam přihodilo. Zrovna jsem střídal. Spoluhráči mi pak říkali, že předtím, než skončil míč v síti, bylo v naší šestnáctce pár soubojů. Když se šel rozhodčí podívat na video, začal jsem věřit, že gól nebude platit. Nevím, zda šlo o nedovolený zákrok, ale pro nás zaplaťpánbůh, že to takhle dopadlo.

Zdálo se, že jste byl na utkání pořádně natěšený...

Je to tak. Měl jsem obrovskou motivaci. Vždyť jsem poprvé oblékl zlínský dres a ke všemu ještě v Brně, kde to znám a s několika kluky ze současného kádru Zbrojovky jsem ještě hrával. I proto jsem moc rád, že jsme nevyšli bodově naprázdno.

Bylo na vašich nových parťácích znát, že si nedávno prošli kvůli nákaze koronavirem karanténou?

Trochu jsem se toho bál. Kluci ale ukázali, že na tom nejsou kondičně špatně. Utkání jsme odmakali na sto procent. Jsme spokojeni, že se na nás Brňané v tabulce nedotáhli.

Jak obtížné bylo na mokré trávě kontrolovat míč?

Museli jsme se víc než jindy soustředit, abychom neudělali chybu a balon neuvízl na vodě. Soupeř by z toho mohl těžit. V tomto ročním období to ale takhle chodí. Místo pohledného fotbalu se teď ligové zápasy mění spíš ve válku.

Nadcházející dvě středy vás čekají dohrávky v Liberci a s Mladou Boleslaví. Zvládnete náročný program?

Věřím, že ano. Těším se, že budeme často hrát a trochu méně trénovat. Bylo to podobné i na jaře, když se nejvyšší soutěž po koronavirové pauze znovu rozběhla. Tehdy mi to vyhovovalo. Musíme ale samozřejmě dbát na důkladnou regeneraci.

Reklama

Související témata: