Hlavní obsah

Je na čase vyhrát, velí vracející se záložník Zlína Hrubý. Vyloučenému Kozákovi sáhl Vrba na peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli trestu za vyloučení v listopadovém pohárovém duelu s Vyškovem naskočí do ligových bojů až ve třetím jarním kole. Záložník fotbalistů Zlína Robert Hrubý je na důležitý sobotní duel svého mužstva s Teplicemi už hodně natěšený.

Foto: fcfastavzlin.cz

Robert Hrubý (vpředu) na archivním snímku

Článek

Zachraňující se Ševci bez něj uhráli pod novým trenérem Vrbou remízy 1:1 s ostravským Baníkem a 2:2 v Jablonci, kde už 2:0 vedli. V tabulce nejvyšší soutěže stále figurují na předposlední patnácté příčce.

„Zápas v Jablonci jsem sledoval doma v televizi a byl jsem mnohem nervóznější, než kdybych byl na hřišti. Pobíhal jsem během něj po místnosti. Zatímco s Baníkem jsme měli trochu štěstí, v Jablonci jsme vzhledem k průběhu střetnutí dva body ztratili. Před utkáním bychom ale asi plichtu brali," přemítá Hrubý.

Je šťastný, že o víkendu už bude na zlínské Letné přímým aktérem záchranářské bitvy. „V poháru s Vyškovem jsem udělal kravinu. Závěr podzimu však byl pro nás po psychické stránce mimořádně náročný. Za celý půlrok jsme vyhráli jen dvakrát, což je hrozně málo. Snad jsme se z toho poučili. Už se to nesmí opakovat," předsevzal si. Jeho celek si poslední ligové vítězství připsal v polovině října nad Libercem.

Nyní je podle Hrubého atmosféra ve zlínském mužstvu diametrálně odlišná. „Všichni teď ze sebe vydáváme na trénincích naprosté maximum. Je to jízda. A vypadá to, že si to přenášíme i do zápasů. Teplice jsou v tabulce taky vzadu, a tak bychom s nimi neměli rozhodně ztratit body. Je na čase konečně zase vyhrát. V kabině cítím, že i spoluhráči jsou takhle nastaveni. Kéž bychom triumfem nad Severočechy nastartovali nějakou vítěznou šňůru," přeje si.

Tepličtí na úvod jara padli 0:2 v Praze na Bohemians a poté dokonce utrpěli pětigólový debakl doma s Baníkem. „Může je nakopnout nebo srazit ještě víc dolů. My uděláme všechno pro to, aby se Teplice u nás nezvedly. Chceme je naopak zatlouct ještě víc pod zem," usmívá se osmadvacetiletý Hrubý.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Matej Rakovan ze Zlína zastavuje střelu Roberta Miškoviče z Ostravy.

Kouč Zlína Pavel Vrba naznačil, že s ním počítá do základní sestavy. „V přípravných duelech i na trénincích vypadal velice dobře. Je to hráč, který by mohl do naší ofenzívy přinést ještě větší kvalitu. S Robertem budeme silnější," je přesvědčený.

V zápase s Teplicemi bude naopak postrádat útočníka Libora Kozáka. Bývalý reprezentant viděl v Jablonci po dvou žlutých i červenou kartu. Vrba s ním vyloučení řešil. „Liborovi jsem vyčetl první žlutou za nesportovní chování. Ta byla naprosto zbytečná. Jeho obrovská chyba. Dostal finanční postih," prozradil Vrba.

V utkání s Teplicemi bude postrádat i nemocného obránce Koláře. „Chceme se dostat v tabulce z předposledního místa výš, takže musíme rozhodně zápas zvládnout. Teplicím start do jara nevyšel, takže věřím, že bez bodů ještě chvilku vydrží," netají se bývalý reprezentační trenér myšlenkami na tříbodový zisk.

Reklama

Související témata: