Hlavní obsah

Jednání o vstupu Američanů do fotbalové Sigmy zatím nepokročila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záměr americké společnosti Blue Crow Sports Group se sídlem v texaském Houstonu týkající se kapitálového vstupu do fotbalové Sigmy Olomouc zatím nemá reálné základy. Klub to dnes uvedl na svém webu a novinářům to potvrdil i jeho sportovní ředitel Ladislav Minář i další kluboví činovníci.

Foto: Petr Marek, Sport.cz

Sportovní ředitel Ladislav Minář

Článek

„Na doposud jediném oficiálním jednání zástupců klubu a investiční skupiny, které proběhlo 8. února, nebylo jednáno o žádných podrobnostech či detailech ani nezazněly žádné číselné údaje. Proběhlo představení obou subjektů v obecné rovině a byla deklarována vůle dále jednat,“ stojí v tiskové zprávě zveřejněné na klubovém webu.

Nyní klub očekává předložení záměrů investora v oblasti sportovní strategie, právního zajištění případného vstupu a záměru v oblasti financování celého projektu.

Jednání jsou na samém začátku a budou dále pokračovat.

„Konkrétní nabídka na stole není. O kapitálový vstup zahraničního investora do společnosti SK Sigma Olomouc máme zájem. Stanovili jsme si i určité parametry, které jsou pro nás zásadní. Hovořit o nich ale v této chvíli nemá smysl. Vše je na úplném začátku,“ řekl Sportu.cz Jakub Beneš, šéf spolku SK Olomouc Sigma MŽ, který vlastní 77 procent akcií klubu (zbytek akcií drží město Olomouc).

„Zatím víme jen to, že by americkému investorovi náš model práce pasoval. Obě strany nyní připravují patřičné podklady a my čekáme na nabídku,“ řekl k jednáním bez dalších podrobností předseda klubového představenstva Petr Konečný.

Ve stejném duchu hovořil i Minář. „Jednání probíhají, čísla na stole žádná nejsou. Uvidíme, jak to půjde dál,“ prohlásil. Zároveň odmítl spekulace ze zákulisí, které hovoří o tom, že on nového partnera nechce, neboť by mu hrozila ztráta židle. „S ohledem na to, co jsem už řekl, je zbytečné cokoliv předjímat. Ten, kdo to takto prezentuje, mluví hloupě, protože k takovým věcem jsme se při jednáních zatím nedostali,“ dodal.

O mnoho sdílnější nebyl ani zástupce americké firmy Martin Chalupecký. „Jednáme. Jde ale o záležitost, která se neupeče za měsíc. Chytřejší bychom mohli být na konci dubna,“ řekl jen Sportu.cz.

Společnost Blue Crow Group zastupuje několik investorů. Vlastní fotbalové kluby ve Španělsku, Mexiku, Dubaji a před nedávném zvýšila svůj vliv také ve druholigovém Vyškově, když zvedla svůj podíl z padesáti na 99 procent.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.