Hlavní obsah

Jednoznačně rozumím tomu, že si nás fanoušci vyžádali, řekl trenér Klusáček

Fotbalisté Bohemians 1905 neudrželi v domácím utkání 26. kola první ligy se Slováckem vedení a po porážce 1:2 zůstali dvanáctí. "Klokani" nezvítězili v nejvyšší soutěži popáté za sebou a zkomplikovali si boj o záchranu. Fanoušci z "kotle" si po utkání vyžádali hráče i trenéra Luďka Klusáčka a nepříjemnou situaci si s nimi vyříkali. Klusáček jejich pocity chápe a věří, že hráčům debata s příznivci pomůže. Zároveň ocenil, že vše proběhlo v rozumné formě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians po druhém inkasovaném gólu.

Článek
Fotogalerie

"Myslím si, že je fantastické, že už mohou chodit diváci, protože při zápasech tady v Ďolíčku jsou vždycky cítit. Pro hráče a pro nás k tomu patří povinnost a odpovědnost za výkon směrem k fanouškům. Tomu, že v téhle situace nejsou spokojení a vyžádali si nás, jednoznačně rozumím. Určitě je to dobře, protože fanoušci jsou obrovsky zklamaní a můžou hráčům říct něco jiného, probudit je a nakopnout je," řekl Klusáček na tiskové konferenci po utkání, na které přišlo 3988 lidí.

"Jsem rád, že to proběhlo. Bylo to vcelku v rozumné formě, nebylo to nijak urážlivé. Fanoušci chtějí, aby hráči bojovali za Bohemku, aby se vydali a zlepšili jsme výsledky. To je věc, kterou naprostou chápu a souhlasím s ní," uvedl pětapadesátiletý někdejší obránce Slavie, Liberce či Bohemians 1905.

Pražané vedli po gólu Davida Puškáče z penalty, ještě v prvním poločase srovnal Ondřej Šašinka a po změně stran otočil skóre Lukáš Sadílek. "Dostaneme se do vedení a místo toho, abychom ho navýšili, nebo s ním aspoň dohráli, dáme si v podstatě polovlastní gól, a to nás srazí. Potom ve druhém poločase přijde trochu nervozity, inkasujeme a závěr dohráváme v křeči. Ztratíme tři body v zápase, který jednoznačně máme vyhrát," litoval Klusáček.

Následuje reprezentační pauza. "Musíme se nad tím zamyslet. Máme tam jedno přípravné utkání během 14 dnů. Režim ještě promyslíme. Po dnešním výsledku zvážíme, co s tím, protože takhle dál hrát nemůžeme. To je to téma, které jsme si vysvětlovali s diváky. Rozumím tomu, že nejsou spokojení, protože takhle hrát nemůžeme," konstatoval bývalý kouč Jihlavy.

Jeho svěřenci se v prvním duelu po přestávce představí na hřišti poslední Karviné, která dnes nečekaně zvítězila ve slezském derby v Ostravě 3:1. "Nepříjemný ten zápas bude v tom, že vítězství nad Ostravou Karvinou povzbudí a trošku ucítí šanci. Po reprezentační pauze to může být všelijaké. Doufám, že to utkání zvládneme," prohlásil Klusáček.

Reklama

Související témata: